FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. veljače 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 2. veljače 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

TOKIO - Jedan je japanski lanac supermarketa ovoga tjedna počeo prodavati jaja s reklamama otisnutim na ljusci, nakon što su istraživanja pokazala da domaćice vrlo često o dnevnom meniju odlučuju tek u prodavaonici. Prva jaja s reklamama za "kinesku tjesteninu s piletinom" japanskoga proizvođača instant hrane Nissin Food Products pojavila su se u trgovinama u četvrtak, a prema planovima za mjesec dana bi ih trebalo biti pušteno u prodaju oko tri milijuna. Način oglašavanja izmišljen u Sjedinjenim Državama u Japan je donijela reklamna agencija Sunny Side Up koja je i potpisala ugovor s Japanskom udrugom proizvođača jaja. Zanimanje za takav način oglašavanja pokazalo je šezdesetak tvrtki - od proizvođača igračaka do fitness klubova i kozmetičkih tvrtki.

ATENA - Kada bi stari Grci mogli danas prošetati do Akropole, jako bi se iznenadili kad bi vidjeli da su mramorne minijature koje se prodaju na štandovima ispod Akropole potpuno bijele. Arheolozi tvrde da su mnogi spomenici prije otprilike 2.500 godina izgledali potpuno drukčije te da je Partenon bio prekriven nijansama crvene, plave i zelene boje. Sada je skupina umjetnika pokušala obnoviti povijest izložbom 21 obojene replike drevnih skulptura u Nacionalnom arheološkom muzeju. Izložba, koja se održava do 24. ožujka, prvi put je predstavljena u gliptoteci u Muenchenu 2004. godine, a nakon toga je gostovala u nizu zemalja u protekle dvije godine. Arheolozi su prvi put otkrili tragove boje na raznim skulpturama tijekom laserskog čišćenja u sklopu obnove hrama Partenona.

STOCKHOLM - Provjeravajući prijavu susjeda kojima je dozlogrdio oduran smrad, policija u Stockholmu otkrila je u stanu jedne 67-godišnjakinje u središtu švedske metropole - jedanaest labudova. "Otišli smo na istražiti prijavu a kad smo stigli otkrili smo 11 labudova u stanu. Životinje su bile u dobrom fizičkom stanju", kazao je Bjorn Engstrom, glasnogovornik policije. Žena je policiji rekla da je labudove udomila nekoliko tjedana prije kako bi ih njegovala. "Prema švedskom zakonu, građanin smije udomiti jednu bolesnu životinju kako bi mu pružila njegu ali je obavezan vratiti je u prirodu nakon nekoliko dana", objasnio je Engstrom. Ženi prijeti kazna od 500 do 1000 švedskih kruna (oko 55,3 do 110,6 eura).

VENECIJA - Stručnjaci žele opasati slavni venecijanski zvonik na Trgu sv. Marka posebnim obručem od titana kako Italija ne bi dobila još jedan "kosi toranj", izvijestio je u četvrtak Corriere della Sera. Inženjeri su odlučili učvrstiti temelje zvonika kako bi spriječili širenje malih pukotina otkrivenih 1939. koje bi mogle narušiti njegovu stabilnost. Projekt će stajati šest milijuna eura, a radovi bi trebali početi u lipnju i završiti 2008. Zvonik iz 16. stoljeća visok 100 metara koji dominira Trgom sv. Marka, srušio se 1902., a ponovno je izgrađen 1912. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙