FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 2. veljače

ZAGREB, 2. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 2. veljače.
ZAGREB, 2. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 2. veljače.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas će nastaviti 24. sjednicu raspravom o prijedlogu odluke o oduzimanju statusa javnog dobra u općoj uporabi dijelu željezničke infrastrukture, a na dnevnom redu bit će i prijedlog Kodeksa, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga te prijedlog odluke o proglašenju 2007. Godinom edukacije potrošača u Republici Hrvatskoj. Na dnevnom redu bit će i izvješće o učincima provedbe zakona o otocima u 2004. I 2005. U raspravu bi također moglo ući izvješće o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2005., u kojem stoji da su kaznionice, posebno one najstrože, godinama prepunjene te da se u nekim zatvorima nalazi i do 200 posto osuđenika više nego što ih po propisima mogu primiti. Tijekom 2005. najveća popunjenost zatvora bila je u Bjelovaru, Osijeku i Varaždinu te u kaznionicama zatvorenog tipa - Lepoglavi i Glini. Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks najavio je da će zastupnici danas glasovati o svim dosada raspravljenim točkama na 24. sjednici.

(Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Velika vijećnica, u 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HSP-a na kojoj će biti riječi o problemima provedbe novog zakona o privatizaciji i prijedlogu odluke o zajedničkom korištenju optičke mreže javnih trgovačkih društava (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana "Ivana Kukuljevića", u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare nezavisnog zastupnika u Hrvatskom saboru Slavena Letice o poticaju za reformu Poslovnika o radu Sabora (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana "Ivana Kukuljevića", u 12 sati).

DUBROVNIK - Po 1035. put Dubrovčani proslavljaju blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Vlaha koji se obilježava kao i Dan grada Dubrovnika. Festa će započeti na Svjećnicu (u 15,30 sati) tradicionalnim podizanjem svečeva barjaka na Orlandov stup te puštanjem golubica mira te čitanjem starodnevne molitve Laus. Otvaranju feste prethodit će svečana sjednica Gradskog vijeća u kazalištu Marina Držića (u 11 sati) na kojoj će biti uručena priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica i gradonačelnik grada Montereya iz Kalifornije Chuck Della Sala će na sjednici Gradskog vijeća potpisati Povelju o bratimljenju dvaju gradova. Svečanosti potpisivanja nazočit će američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Bradtke.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac primit će ministra znanosti, tehnologije i geoznanosti Republike Indije Kapila Sibala. Po završetku bilateralnih razgovora dvojica ministara potpisat će zajedničku Deklaraciju kojom se posebno naglašava jačanje suradnje u područjima zaštite okoliša, oceanografije, biotehnologije, nanotehnologije i brodogradnje (prostorije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Trg hrvatskih velikana 6, u 11,30 sati). TV-snimatelji i fotografi mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za novinare.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić i direktor norveške katastarske uprave Knut Flaathen potpisat će Sporazum o provedbi projekta "Sustav upravljanja zaštićenim područjima u Hrvatskoj", kroz izradu geoinformacijskog sustava (GIS) za parkove prirode u 2007., koji je odobrila Vlada Kraljevine Norveške (prostorije Ministarstva kulture, Runjaninova 2, u 9,30 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro: Neven Leskovar

popodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙