FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 28. siječnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 28. siječnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je sinoć novinarima prigodom komemorativne akademije u povodu Dana holokausta u Židovskoj vjerskoj zajednici Bet Israelu u Zagrebu da je holokaust jedan od najvećih zločina, a možda i najveći zločin u povijesti ljudskog roda. "Dobro je da se to ne zaboravi i dobro je da se to nikad više ne ponovi", istaknuo je predsjednik Mesić. Govoreći o obilježavanju Dana holokausta, predsjednik Bet Israela Ivo Goldstein ocijenio je kako se možda današnji dan i ne bi obilježavao da nema snaga koje negiraju holokaust. Dan sjećanja na žrtve holokausta, koji se obilježava 27. siječnja, na dan oslobađanja preživjelih zatočenika nacističkog logora Auschwitza, u Hrvatskoj se obilježava od godine 2003.

ZAGREB - U Zagrebu je jučer završen međunarodni stručni skup "Holokaust - povijest i sjećanje", održan u povodu Međunarodnog dana sjećanja na holokaust. Sudionici skupa su u zaključcima istaknuli kako će i dalje nastaviti proučavanje građe o holokaustu, borbi protiv antisemitizma i ostale oblike diskriminacije. Na skupu je rečeno kako je Hrvatska, kao članica Radne grupe za međunarodnu suradnju u području obrazovanja, sjećanja i istraživanja o holokaustu, dala znatan doprinos u proučavanju holokausta. Uz Hrvatsku, u toj skupini su još Njemačka, Danska, Litvanija, Poljska i Ukrajina.

ZAGREB - Nakon 20 godina u Operi Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu sinoć je izvedena prva od dvije premijere "Krabuljinog plesa" Giuseppea Verdija. Melodrama u tri čina nastala je prema libretu Antonija Somme i Eugenea Scribe, a inspirirana je ubojstvom švedskog kralja Gustava III. Sinoćnjom izvedbom ravnao je Ivo Lipanović, a redatelj je Plamen Kartaloff, gost iz Bugarske. Scenografiju potpisuje Dinka Jeričević, a kostimografkinja je Irena Sušac. Nastupili su Avgust Amonov, prvi tenor petrogradske Opere, u ulozi Riccarda i Vitomir Marof (Renato), a ulogom Amelije Mihaela Komočar debitirala je sinoć u zagrebačkoj Operi. Zlatomira Nikolova nastupila je u ulozi Ulrice, Lucijano Batinić i Ivica Trubić u ulozi urotnika, Marija Kuhar u ulozi Oscara, Ljubomir Puškarić (Silvano) i Marko Cvetko (sudac) te Mario Bohun u ulozi Amelijinog sluge. Druga premijera na programu je 29. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙