FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. siječnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 27. siječnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

JAKARTA - Vlada Indonezije osnovala je povjerenstvo koje će se baviti imenovanjem oko 9.500 otoka koji još nemaju naziva, prenosi agencija Antara. Povjerenstvo, u kojem je i nekoliko ministara, trebalo bi posao dovršiti do kraja 2007. godine, istaknuo je predstavnik indonežanskog Ministarstva unutarnjih poslova Soadjuangon Situmorang. On je dodao da Indonezija tim potezom želi potvrditi suverenitet na svom teritoriju koji broji oko 17.500 otoka.

BANGKOK - Policija u Bangkoku uvježbat će oko 100 "civilnih" njemačkih ovčara i labradora kako bi se uspješnije suprotstavila mogućim terorističkim napadima, piše list The Nation. Pripadnici snaga reda na ovakav su se potez odlučili jer nemaju dovoljno velik proračun za nabavku vlastitih pasa. "Vaš pas može biti više od kućnog ljubimca" slogan je kojim se vlasnici pozivaju da svoje pse dovedu na uvježbavanje za otkrivanje eksploziva. Tijekom novogodišnje noći Bangkok je potreslo osam eksplozija u kojima su poginule tri a ranjene su 42 osobe.

PHNOM PENH - Jedan je 90-godišnji muškarac iz Kambodže osuđen na 10 godina zatvora na sudu u Tajvanu jer je pokušao prokrijumčariti oko 2,5 kilograma heroina. Huang Fang-hou treba platiti i globu od 4.900 dolara, odlučio je sudac Kry Sok Y. Sudac je potvrdio da se radi o najstarijoj osobi koja je osuđena za pokušaj krijumčarenja narkotika. Huanga je policija uhitila na aerodromu kada se pokušavao ukrcati na let za Hong Kong.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙