FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraljevina Danska pomaže razvoj javne uprave u Hrvatskoj

ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Državni tajnik Antun Palarić primio je danas u Središnjem državnom uredu za upravu veleposlanika Kraljevine Danske Berna Kjeldsen.
ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Državni tajnik Antun Palarić primio je danas u Središnjem državnom uredu za upravu veleposlanika Kraljevine Danske Berna Kjeldsen.

Naime, u studenom 2005. potpisana je pretpristupna pomoć Kraljevine Danske Republici Hrvatskoj za razdoblje 2005.-2007. - pod nazivom "Razvoj administrativne sposobnosti i javnog sektora", u iznosu od 13,5 milijuna danskih kruna (DKK) (oko 13 milijuna kuna), u sklopu koje se provodi nekoliko projekata za jačanje javne uprave.

Tako je u suradnji Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Danske i hrvatskog Središnjeg državnog ureda za upravu pokrenut projekt "Izgradnja regionalnih kapaciteta za Pretpristupne i Strukturne fondove" "s ciljem jačanja regionalnih kapaciteta za učinkovito sudjelovanje u nacionalnim razvojnim procesima u kontekstu europskih integracija", priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za upravu.

U šest županija i Gradu Zagrebu/Zagrebačkoj županiji (pilot-projekt) provest će se obuka kroz osam modula o Osnovama EU, Kohezijskoj politici EU, Regionalnoj politici u nacionalnom kontekstu, Nacionalnom razvojnom planiranju te Upravljanju projektnim ciklusom.

Projektom bi se trebalo znatno ojačati razvoj lokalnih i regionalnih kapaciteta za razumijevanje i usmjeravanje nacionalnog razvojnog procesa.

Ciljne skupine kojima je namijenjena obuka su lokalni i regionalni službenici, za koje će se održati ukupno šest modula, te zastupnici lokalnih i regionalnih tijela vlasti, za koje će se organizirati seminari o Osnovama EU te o Nacionalnom razvojnom planiranju, ističe se u priopćenju.

Također u tijeku je i Projekt razvoja i implementacije informatičkih vještina (ECDL) za službenike Centra za stručno usavršavanje i osposobljavanje službenika, u kojem će oni biti osposobljeni stečena znanja i vještine prenijeti drugim državnim službenicima u okviru informatičke izobrazbe Programa izobrazbe državnih službenika u ovoj godini.

Državni tajnik Palarić i veleposlanik Kjeldsen obišli su i Centar za stručno usavršavanje i osposobljavanje službenika koji ubrzano nastavlja s svojim aktivnostima na usavršavanju državnih službenika. Najavili su i zajedničku press-konferenciju u povodu izlaska Kataloga programa izobrazbe državnih službenika u 2007. godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙