FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. siječnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 24. siječnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SYDNEY - Australac čija je kuća izgorjela u utorak može svome psu zahvaliti što je preživio požar izazvan opuškom cigarete. Kada se probudio, 26-godišnji Brian Sylvester šokirao se uvidjevši da mu je kuća u Queenstownu na Tasmaniji zahvaćena požarom. "Pas me je grebao i lajao, no tada još nisam shvaćao što se događa", rekao je Silvester. "Odgurivao sam ga, no on nije prestajao i tek tada sam shvatio da je kuća u plamenu", dodao je. Sylvester je naposlijetku skočio kroz prozor s kujicom Olive u njedrima i samo je bespomoćno gledao kako mu dom nestaje u vatrenoj stihiji.

LINZ - Austrijski vatrogasci spasili su 81-godišnju umirovljenicu koja je provela četiri dana u kadi jer nije imala snage izaći iz kupaonice. Gradske vlasti Linza, udaljenog oko 200 kilometara zapadno od Beča, kažu da se policija uputila u njezin stan nakon što su susjedi čuli zapomaganje. Vatrogasci su za televiziju ORF izjavili kako je starica bila u iznenađujuće dobrom stanju, iako je u kadi provela gotovo četiri dana. Po njihovim riječima, starica je rekla kako nije imala snage izaći iz kupaonice pa je počela vikati i lupati o zid.

LJUBLJANA - Slovenski ultramaratonac Martin Strel (53 godine) koji se do sada četiri puta upisao u Guinessovu knjigu rekorda objavio je da namjerava postići još jedan podvig i od 1. veljače do 11. travnja ove godine etapno isplivati rijeku Amazonu u dužini 5430 kilometara. Strel će prvog dana veljače svoj maraton Amazonom započeti u Altayi (Peru), a planira ga završiti 11. travnja u Belemu (Brazil), te tako promovirati Sloveniju, vino cviček (koje mu kako kaže pomaže u savladavanju napora), a ujedno i podržati svjetske aktiste koji se zauzimaju za očuvanje amazonske prašume. Maratonima po svjetskim rijekama pod parolom "Plivanje za mir, prijateljstvo i čiste vode" Strel se već četiri puta upisao u Guinessovu knjigu rekorda. Dosad je već preplivao Dunav, Mississippi, argentinsku rijeku Parana, te kinesku rijeku Jangce. Strel se ultramaratonom počeo baviti 1997. godine na nagovor hrvatskog ultramaratonca Veljka Rogošića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙