FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vupik otvorio farmu muznih krava

VUKOVAR, 22. siječnja 2007. (Hina) - Na poljoprivrednom dobru Jakobovac nedaleko Vukovara otvorena je danas nova farma muznih krava vukovarskog Vupika, kapaciteta 400 krava, u čiju je izgradnju Vupik uložio 30 milijuna kuna.
VUKOVAR, 22. siječnja 2007. (Hina) - Na poljoprivrednom dobru Jakobovac nedaleko Vukovara otvorena je danas nova farma muznih krava vukovarskog Vupika, kapaciteta 400 krava, u čiju je izgradnju Vupik uložio 30 milijuna kuna.

Otvarajući farmu ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković pohvalio je rad uprave Vupika koji se, ocijenio je, uspješno prilagođava stanju na tržištu te kvalitetno prati programe Ministarstva poljoprivrede.

Govoreći o stanju u proizvodnji mlijeka u Hrvatskoj naveo je kako je u odnosu na 2004. u 2006. godini u Hrvatskoj povećana proizvodnja mlijeka za 100 milijuna litara, odnosno za 22 posto, što predstavlja novostvorenu vrijednost od 300 milijuna kuna.

Prema njegovim riječima, pokrivenost uvoza izvozom poljoprivredno-prehrmabenih proizvoda u Hrvatskoj u 2006. godini dosegla je 64 posto prema 57 posto u 2005.

Kada znamo da pokrivenost ukupnog uvoza izvozom u Hrvatskoj iznosi oko 49 posto, vidimo da poljoprivredno-prehrambeni sektor prednjači u dobrim rezultatima, rekao je Čobanković.

Istaknuo je kako hrvatska poljoprivreda ove godine može očekivati potpore u iznosu 2,5 milijardi kuna, što je za stotinjak milijuna kuna više nego u 2006. godini, a gotovo milijardu kuna više nego 2003. godine.

Također je kazao kako se pred Vupikom nalazi proces privatizacije koji, naglasio je, ne smije biti na štetu te tvrtke niti njezinih djelatnika.

Vukovarsko-srijemskii župan Božo Galić poručio je kako županijske vlasti očekuju da se Vupik privatizira na kvalitetan način, a privatizacija provede s ciljem očuvanja proizvodnje i postojećih radnih mjesta.

Predsjednik Uprave Vupika Zoran Mudri naveo je kako će tijekom 2007. godine na farmama Jakobovac i Jakobovac I. imati ukupno oko 1.000 muznih krava sa dnevnom proizvodnjom od oko 20.000 litara mlijeka.

(Hina) xzdra yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙