FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 21. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat
ZAGREB, 21. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

KUTJEVO - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izrazio je danas nadu da će Vlada nakon poduže primjene zakona o 0,0 promila uskoro analizirati njegove učinke, te se zauzeo za ukidanje te odredbe ako analize pokažu da alkohol u malim količinama nije glavni krivac za prometne nesreće. Stručnjaci neka utvrde gdje je glavni krivac za prometne nesreće, rekao je Mesić sudjelujući u Kutjevu na središnjoj svečanosti u povodu blagdana Svetoga Vinka. Mesić je rekao da Hrvatska ima nekoliko brendova po kojima može biti poznata i koje treba iskoristiti, a među njima je i vino. Proslava Vincekova u Kutjevu okupila je nekoliko tisuća gostiju i uzvanika.

KUTJEVO - Predsjednik Republike Stjepan Mesić ocijenio je danas kako mu u slučaju smjene predstojnice Vladina ureda za udruge Jadranke Cigelj nije sve jasno, ali kako mu se to čini kao šala. "Moram reći da meni, sve u svemu, nije jasno. Vidio sam ono što je izašlo u medijima, ono što su novine objavile i meni se to čini kao jedna šala", rekao je Mesić u Kutjevu gdje je boravio na proslavi blagdana svetog Vinka. U Kutjevu Mesić je prokomentirao i ankete vezane uz izbore u Srbiji, koje najavljuju mogućnost pobjede Šešeljevih radikala. "Najteže za Srbiju je ako Srbija ne nađe sebe, a Srbija sebe može naći samo onda ako nađe pravac k Europi", rekao je Mesić.

ZAGREB - Središnje ekumensko slavlje u sklopu ovogodišnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana održano je večeras u hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu. Geslo ovogodišnje molitvene osmine, 23. po redu, koja se obilježava u Hrvatskoj je "gluhima daje čuti, nijemima govoriti!" uzete iz Markovog evanđelja. U ime domaćina Srpske pravoslavne crkve nazočnima se obratio protojerej stavrofor Marinko Juretić, u ime Katoličke crkve pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić, u ime Baptističke crkve Željko Mraz, Makedonske pravoslavne crkve Kirko Velikovski, u ime Reformiranih crkava Branimir Bučanović te Danijel Berković u ime Evanđeoske crkve. Predstavnici kršćanskih crkava istaknuli su obnavljanje jedinstva u kršćanskoj Europi u 21. stoljeću, razumijevanje, toleranciju i uvažavanje različitosti među pojedinim crkvama.

SPLIT - Protiv 30-godišnjaka za kojega se osnovano sumnja da je odgovoran za smrt Slavka Vlačića, pripadnika Cvikove narkodilerske skupine, koji je jučer od posljedica predoziranja pronađen mrtav u stanu u kojemu je boravio s 30-godišnjakom i 27-godišnjkakom, policija je podnijela kaznenu prijavu zbog zloporabe opojnih droga s teškim posljedicama. Načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić izvijestio je da je 30-godišnjak prijavljen zbog kažnjivog djela iz članka 173. Kaznenog zakona kojim je zapriječena kazna zatvora od jedne do deset godina i bit će poslijepodne priveden istražnome sucu Županijskoga suda u Splitu. Njegov identitet policija ne navodi. Druga jutros privedena osoba, 27-godišnjak zasad se ne dovodi u vezu s počinjenim kažnjivim djelom i pušten je na slobodu.

KOPRIVNICA - Koprivnička policija još traga za nepoznatim vandalima koji su protekle noći provalili u pravoslavnu crkvu Svete Trojice u središtu Koprivnice i oskvrnuli njezine vrijednosti, a tim je povodom u Koprivnicu danas stigao predsjednik Srpskoga nacionalnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac. Od koprivničko-križevačke Policijske uprave doznaje se da ništa nije ukradeno. Provalnici su srušili cvijeće, drveno postolje i svijećnjake, u sakristiji su prevrnuli stalak sa svetom knjigom, a rasipali su i tamjan i ugljen za kadilicu, rekao je voditelj Operativnog komunikacijskog centra Policijske uprave Vitomir Kralj.

PULA - U nesvakidašnjoj nesreći koja se danas dogodila u blizini pulske vojarne "Vallelunga", najvjerojatnije od strujnog udara, poginuo je 22-godišnji S. M. iz Pule, izvijestila je danas istarska policija. Očevidom je utvrđeno kako je nesretni 22-godišnji Puljanin pao sa stupa dalekovoda u blizini vojarne, a uzrok smrti je najvjerojatnije strujni udar. Što je radio na stupu dalekovoda, utvrdit će istraga koja je u tijeku. Jedna je osoba poginula u teškoj prometnoj nesreći koja se danas u 11,50 sati dogodila na dionici "istarskog ipsilona", između Kanfanara i mjesta Okreta, u blizini pogona TDR-a, izvijestila je danas glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Rogić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙