FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 21. siječnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 21. siječnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

BEOGRAD - U nedjelju ujutro u Srbiji su otvorena biračka mjesta za parlamentarne izbore na kojima će se birači opredjeljivati za jednu od 20 izbornih lista stranaka i koalicija, među kojima je i pet manjinskih. Pravo glasa ima 6.652.106 birača, koji će moći glasovati na 8.383 biračka mjesta u Srbiji i 57 u inozemstvu, koja se zatvaraju u nedjelju u 20 sati. Predstavnici hrvatske manjine na izbore izlaze na izbornoj listi Demokratske stranke.

ISTANBUL - Turska policija uhitila je osumnjičenog za ubojstvo poznatog tursko-armenskog pisca Hranta Dinka koji je razbjesnio nacionaliste svojim tekstovima o turskom genocidu nad Armencima. Premijer Tayyip Erdogan izjavio je kako je zadovoljan što je osumnjičeni uhićen tako brzo. Erdogan je kazao da je Ogun Samast, osumnjičen za ubojstvo Hranta Dinka, uhićen u Samsunu. Po njegovim riječima, zasad se ne može reći je li Samast povezan s nekom organizacijom. Gradonačelnik Istanbula Muammer Guler potvrdio je da je Samast, 17-godišnji nezaposleni mladić iz grada Trabzona na obali Crnog mora, uhićen zajedno s još šest osoba.

WASHINGTON - Dan nakon što je demokratska senatorica Hillary Clinton objavila da ulazi u utrku za predsjedničke izbore 2008., ispitivanje javnog mnijenja koje su u subotu objavili dnevni list The Washington Post i TV mreža ABC News, pokazalo je njezino uvjerljivo vodstvo pred ostalim kandidatima Demokratske stranke, uključujući i najozbiljnijeg suparnika - senatora Baracka Obamu. Na hipotetskim stranačkim predizborima, Clinton bi dobila 41 posto glasova, daleko više od Obame koji u ispitivanju dobija 17 posto, te bivšeg senatora Johna Edvardsa s 11 posto i bivšeg potpredsjednika SAD Ala Gorea s 10 posto glasova. Senator John Kerry dobio bi 8 posto glasova, a nitko od ostalih kandidata više od pet posto. Na republikanskoj strani, bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani vodi s 34 posto glasova ispred senatora Johna McCaina koji dobija 27 posto podrške. Nitko od ostalih potencijalnih kandidata nije dobio dvoznamenkasti postotak glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙