FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar: Crna Gora neće imati problema u razgraničenju sa susjedima

PODGORICA, 20. siječnja 2007. (Hina) - Crnogorski ministar unutarnjih poslova Jusuf Kalamperović izjavio je da "u budućem razgraničenju sa susjedima, Crna Gora neće imati posebnih dilema", te da je "ne očekuje složen posao".
PODGORICA, 20. siječnja 2007. (Hina) - Crnogorski ministar unutarnjih poslova Jusuf Kalamperović izjavio je da "u budućem razgraničenju sa susjedima, Crna Gora neće imati posebnih dilema", te da je "ne očekuje složen posao".

"Crna Gora nema nekih posebnih dilema. Riješit će se i pitanje Prevlake, tako da ne očekujemo složen posao kao što će to čekati druge bivše jugoslavenske republike u međusobnom razgraničenju, gdje ima dosta otvorenih pitanja", kazao je Kalamperović u petak navečer Televiziji Crne Gore.

On je kazao da je formirana "komisija kompetentnih ljudi koja treba raditi na tom važnom poslu".

"Obavijestili smo susjedne države, i očekujemo da i one formiraju svoje komisije koje bi trebale utvrditi točnu graničnu liniju i identificirati samu granicu, nakon čega će vladama predložiti odgovarajuće sporazume", kazao je Kalamperović.

On je ocijenio kako "treba mnogo posla da se zaokruži država, a jedan je i utvrđivanje granica međunarodnim sporazumima".

Kalamperovićeva izjava je zapravo reakcija na sve češće primjedbe oporbe i medija koji upozoravaju na važnost i složenost ovog posla. Tako je i Demokratska srpska stranka (DSS) ocijenila u petak da će crnogorska diplomacija na pitanju Prevlake doživjeti diplomatski debakl, upozorivši vlast da prestane sa obmanjivanjem građana o tome kako vrši punu vlast i kontrolu nad Crnom Gorom.

Potpredsjednica DSS-a Dragica Perović, u izjavi dostavljenoj medijima, istaknula je da to može biti ozbiljan problem na šta crnogorski režim treba računati.

"Da je to tako, primjer je stalno prisustvo problema - granice na Prevlaci, između Hrvatske i Crne Gore, osobito na moru. Veliki valovi i nemirno more su izvjesna hrvatsko - crnogorska neizvjesnost, po ovom pitanju", ocijenla je Perović.

Ona je navela da dok hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ističe da je "rješenje za Prevlaku sada dobro", premijer Ivo Sanader najavljuje da će "kategorično tražiti da se za pitanje razgraničenja između Hrvatske i Crne Gore na moru, primijene pravila međunarodnog prava".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙