FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orkan u Europi usmrtio najmanje 31 osobu

LONDON, 19. siječnja 2007. (Hina/AFP) - Orkan koji od četvrtka hara dijelom Europe usmrtio je najmanje 31 osobu i ozbiljno poremetio zračni i željeznički promet.
LONDON, 19. siječnja 2007. (Hina/AFP) - Orkan koji od četvrtka hara dijelom Europe usmrtio je najmanje 31 osobu i ozbiljno poremetio zračni i željeznički promet.

U petak ujutro bilo je najmanje 12 mrtvih u Velikoj Britaniji, sedam u Njemačkoj, pet u Nizozemskoj, tri u Češkoj, dvoje u Francuskoj i dvoje u Poljskoj.

U Velikoj Britaniji vjetrovi koji su dostizali 160 km/h prouzročili su smrt najmanje 12 osoba od čega jednog dvogodišnjeg djeteta, većinom žrtava pada drveća ili zidova.

U Njemačkoj, gdje su naleti dosegli 170 kilometara na sat, sedam osoba, među kojima 18-mjesečna beba, smrtno je stradalo u padu drveća, zidova ili vratiju, objavile su lokalne vlasti.

U Nizozemskoj, orkan je usmrtio pet osoba, među kojima su četiri žrtve pada drveća. Krizna ćelija vlade pozvala je stanovništvo da ne izlazi iz domova.

U Češkoj su tri osobe smrtno stradale u padu drveća.

U Francuskoj dvije su osobe smrtno stradale na sjeveru.

Dvoje smrtno stradalih zabilježeno je i u Poljskoj gdje je tijekom noći došlo do kvara električne energije i poremećaja željezničkog prometa.

Upozorenja su odaslana i u Kaliningradu, a vjetar će puhati i do središnjeg dijela Rusije, popraćen obilnim padalinama.

Poljska, Austrija i Mađarska također su uputile upozorenja koja vrijede do petka popodne.

British Airways morao je otkazati 130 domaćih letova s Heathrowa i Manchestera. Zračna luka Liverpoola također je morala odgoditi brojne letove. Moralo se i otkazati ili zaustaviti brojne vlakove.

Luka u Doveru zaustavila je promet trajektima dijelom dana. Promet je nastavljen tijekom večeri.

I u Francuskoj, Švicarskoj i Njemačkoj otkazani su brojni letovi.

Iz opreza je prekinut sav željeznički promet u Njemačkoj, ponajviše zbog pada drveća na tračnice. Glavni kolodvor u Berlinu evakuiran je u četvrtak navečer nakon pada čeličnog stupa od dvije tone izazvana olujom, objavio je Deutsche Bahn. Nitko nije ranjen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙