FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni centar 112: zbog jakog vjetra pojedina mjesta ostala bez struje

ZAGREB, 19. siječnja 2007. (Hina) - Zbog jakog vjetra pojedina mjesta u Hrvatskoj jučer su ostala bez struje, pričinjene su manje štete na kućama, a bilo je i iščupanih stabala.
ZAGREB, 19. siječnja 2007. (Hina) - Zbog jakog vjetra pojedina mjesta u Hrvatskoj jučer su ostala bez struje, pričinjene su manje štete na kućama, a bilo je i iščupanih stabala.

U Međimurskoj županiji oko 22 sata zbog ispada dalekovada kod Štrigove bez struje je ostalo 100-tinjak potrošača na području Sv. Urbana. Ekipa Elektre su zbog nepristupačnosti terena, izašle na otklanjanje kvara tijekom prijepodneva, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Polomljenih grana bilo je u Čakovcu i na području općine Selnica, a razbijenih crijepova bilo je na županijskoj cesti i u centru općine Vratišinec.

U Varaždinskoj županiji također je zbog jakog vjetra došlo do ispada dalekovoda Šemovec zbog čega je poslije 22 sata bez struje ostalo osam sela: Kučan Gornji i Donji, Kučan Marof, Zbelava, Bartolovec, Žabni, Štefanec Marof i dio Šemovca.

Kvar je otklonjen u 1,45 sati.

Na Osnovnoj školi u Klenovniku došlo je do oštećenja krova, a u Arboretumu opeka kod Vinice vjetar je srušio nekoliko stabala.

Poslije 21 sat manji dio potrošača na ogulinskom području u Karlovačkoj županiji zbog ispada dalekovoda i nekoliko srušenih stupova niskonaponske mreže ostao je bez struje. Zbog popravaka kvarova, kako je jutros Državnom centru 112 javila karlovačka Elektra, u 6,15 sati isključen je dalekovod te je šire ogulinsko područje do završetka radova bez električne energije.

U Županiji koprivničko-križevačkoj srušilo se stablo kod osnovne škole Đuro Estera u Koprivnici, iz Elektre su javili da ima više srušenih stupova na niskom naponu i nešto oštećenja na visokom naponu, koji je djelomično saniran. Radovi na popravcima niskog napona počet će tijekom prijepodneva.

U Županija bjelovarsko-bilogorskoj u Bjelovaru je u Slavonskoj cesti jak vjetar srušio je stablo, što su vatrogasci otklonili.

Zbog vjetra i u Županiji virovitičko-podravskoj u Voćinu na slatinskom području oko 20 sati srušio se električni stup pri čemu je zbog kratkog spoja došlo do požara na okolnom raslinju. Požar su ugasili.vatrogasci.

Električni stup se srušio i u Kladarama, u Slatini su vatrogasci uklanjali stabla koja su pala na stambeni objekt, a jutros u 5 sati u Novoj Bukovici potrgani električni vod je pao na državnu cestu D2, te je promet do 6,30 tekao obilazno preko Crnca,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙