FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 18. siječnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 18. siječnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

SPLIT - Prvoosumnjičeni za organiziranje skupine za prodaju droge na otoku Korčuli, Jakša Cvitanović - Cvik, uhićen je, izvjestio je jutros načelnik Ureda načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ninoslav Ćurić. Prema neslužbenim informacijama, Cvitanović je uhićen jučer oko 15 sati u splitskom središtu, u jednoj zgradi pokraj Hajdukova Staroga placa. Pri uhićenju, navodno, nije pružao otpor. Cvitanović je u srpnju 2006. godine bio uhićen na Korčuli, ali je pobjegao policajcima koji su ga privodili i od tada je bio nedostupan, a za njim je bila raspisana tjeralica. Prema USKOK-ovoj prijavi predvodio je skupinu od 20 osoba koje su se udružile radi preprodaje droge na Korčuli.

ZAGREB - Suci zagrebačkog Županijskog suda Miroslav Šovanj i Aleksandar Peruzović te osječki županijski sudac Dragan Poljak imenovani su danas novim sucima Vrhovnog suda. Državno sudbeno vijeće (DSV) je svu trojicu imenovalo u prvom krugu glasovanja između desetero kandidata. Današnjim imenovanjima najviši sud u državi, uz predsjednika suda, ima 43 suca - 22 u Građanskom i 21 u Kaznenom odjelu.

SINJ - Sinjska policija otkrila je i privela dvojicu sinjskih 17-godišnjaka koji su prije tri noći u sinjskom velikom parku barbarski uništavali sadnice ukrasnog bilja i lomili ukrasna stabla, izvijestili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare predstavnici policije i sinjskih gradskih vlasti. Maloljetnici, koji su bili pijani, također su po gradu uništavali kante za smeće te su po gradskim pročeljima pisali parole i grafite neprimjerena sadržaja. Šteta se procjenjuje na 70-ak tisuća kuna. "Takav barbarizam u Sinju se ne pamti", rekao je na konferenciji sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević. Protiv dvojice maloljetnika policija će podnijeti kaznenu prijavu.

ZAGREB - U petak, 19. siječnja, počinje isplata doplatka za djecu za prosinac 2006., izvijestio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO). Doplatak će dobiti 221 288 korisnika za 416 177 djece. Procjena potrebnih sredstava za isplatu doplatka za djecu iznosi 112.389.610,88 kuna, navode u HZMO-u. Sve dodatne informacije o ostvarivanju prava na doplatak za djecu mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati, na besplatnom Otvorenom telefonu Zavoda 0800 - 63 63 63, te preko Pozivnog centra - 01/ 4891-666, kao i na web stranici Zavoda - www.mirovinsko.hr .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙