FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 17. siječnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 17. siječnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

SPLIT - Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je danas da je Odjel gospodarskog kriminaliteta u veljači prošle godine proveo izvide o navodno nezakonito izdanim svjedodžbama koje je izdalo Pučko otvoreno učilište, te da je o tome izvijestio i Općinsko državno odvjetništvo. Naime, neki su mediji danas izvijestili da je Državna inspekcija poništila 600 svjedodžbi o završenoj osnovnoj i srednjoj školi po programu za odrasle osobe koje je izdalo Pučko otvoreno učilište u Splitu, zbog stjecanja po nezakonitom postupku. Povratni odgovor iz Odvjetništva policija još nije dobila, a kada se to od nje zatraži, provest će daljnji postupak prema zakonu, rečeno je u Policijskoj upravi. U Općinskom državnom odvjetništvu doznaje se da se taj slučaj još obrađuje.

SPLIT - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković danas je u Splitu s gradonačelnikom Zvonimirom Puljićem i direktorom splitske Veletržnice Srđanom Gjurkovićem razgovarao o mogućnostima njezina proširenja. Kazavši kako Veletržnica, s više od 40 tisuća tona prometa na mjesec, posluje izvanredno, naveo je da ju je zbog očekivana povećanja prometa potrebno proširiti sa sadašnjih 18 tisuća za još četiri tisuće četvornih metara. Uz proširenje Veletržnice osnovala bi se i carinska ispostava, po Vladinoj odluci o uspostavi mreže veletržnica. Ukupan prihod povećao bi se za oko 500 tisuća kuna na godinu.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić izrazio je danas zadovoljstvo što je istraga o aferi Brodosplit pri kraju. Odgovarajući na upit o najnovijim medijskim špekulacijama da je izvješće austrijskog Interpola vezano za aferu Brodosplit upućeno nadležnim tijelima u Hrvatskoj, Vukelić je kazao kako mu je želja da se što prije istraga završi i da se obznani ima li kakvih elemenata protuzakonitog rada u brodogradilištu ili ne, ali i da se obznani da on s tim nije u nikakvoj vezi. .

KAŠTELA - Predsjednica kaštelanske ekološke udruge "Lijepa naša Kaštela" Ivna Bućan upozorila je danas na konferenciji za novinare na, kako je rekla, opasnost da novi vlasnici hotela "Palace" - Tulipan grupa tijekom rušenja dijela hotela i njegove obnove unište park iz 1928. godine u kojemu se nalazi, a koji je zaštićeni spomenik parkovne arhitekture. Ivna Bućan, premda konačni projekt nije dostupan, tvrdi kako je prema planovima koje je Tulipan grupa predočila kaštelanskoj gradskoj vlasti vidljivo da na prostoru Palacea namjeravaju izgraditi četiri nova hotela i kongresnu dvoranu za 1000 ljudi. Zelenilo će, ako se takvi planovi provedu, ustvrdila je Bućan, zamijeniti beton. Član Uprave Tulipan grupe Kristijan Gelo, pak, tvrdi da nema opasnosti od devastacije prostora, jer su poduzete sve radnje za njegovu zaštitu.

PULA - Članica udruge Ekop-Istra Kristina Đurović na današnjoj je tiskovnoj konferenciji o gradnji Tvornice kamene vune u Pićanu rekla kako se odgovorni stalno pozivaju na javnu raspravu o Studiji utjecaja na okoliš, no da je ona trajala samo dva tjedna kao da je riječ o seoskom putu što je, smatra, pokazatelj krajnje nakane da se isključi javnost. Bruno Poropat iz Odbora za referendum najavio je da će uskoro objelodaniti imena četiriju osoba iz Istarske županije i pićanske općine koji su se, po njegovim riječima, materijalno okoristili dovođenjem tvornice kamene vune Rockwoola u Istru.

SLAVONSKI BROD - Dopredsjednik DC-a Joško Morić danas je u Slavonskom Brodu optužio Vladu da će tzv. rukometni zakon omogućiti da se izravnom pogodbom odabrani graditelji oduže HDZ-ovim lokalnim dužnosnicima i njihovim riznicama, pa će se u predizbornoj godini lako skupiti dosta novca. Kako je rekao, od kolovoza prošle godine, kad je dobiveno domaćinstvo Svjetskoga rukometnog prvenstva, bilo je dosta vremena za pripremu izgradnje rukometnih dvorana. Drži da je taj vremenski tjesnac planiran za izbornu godinu jer je pod pritiskom nedostatka vremena lakše napraviti cijeli lanac ucjene.

SISAK - Sisački SDP na današnjoj je konferenciji za novinare prozvao "gradsku vlast zbog nezakonite sanacije odlagališta otpada Goričica, čija je vrijednost 15 milijuna kuna, a u što je,tvrde, umiješana i za što je odgovorna i Vlada". Bivši gradonačelnik Siska, a sadašnji predsjednik Gradskog odbora SDP-a Siska i saborski zastupnik Davorko Vidović naveo je da je riječ "o namještenom natječaju u vrijednosti od 15 milijuna kuna, u kojemu se pogodovalo pojedinim tvrtkama i kako je očito da je u tom poslu prekršen zakon, o čemu postoji i rješenje nadležnih državnih tijela".

ZAGREB - Zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba Tihomir Tonković danas je na konferenciji za novinare odbacio tvrdnje u medijima da ne plaća alimentaciju, da zanemaruje svoje dvije djevojčice i da ne otplaćuje zajam zbog čega je banka "sjela" na plaću jamca. Tonković je novinarima razdijelio "Aneks sporazuma o podjeli bračne tečevine" iz 2004., u kojemu piše da se njegova bivša supruga odrekla alimentacije do lipnja 2012., odnosno, kako je rekao, do isteka zadnjeg obroka otplate zajma koji je uzeo kako bi bivšoj supruzi i djeci kupio stan. Rekao je da mu je obročna otplata viša od alimentacije koja mu je bila dosuđena.

RIJEKA - Podizanjem karnevalske zastave u Športskom društvu "Zamet" danas je popodne počeo ovogodišnji Riječki karneval koji završava 18. veljače velikom karnevalskom povorkom središtem grada. U velikoj povorci očekuje se oko 10.000 sudionika, među kojima i desetak skupina iz inozemstva. U sklopu karnevala održat će se izbor Kraljice karnevala i simbolična primopredaja ključeva grada iz ruku gradonačelnika Vojka Obersnela predstavnicima maškara, košarkaški maškarani turnir i tradicionalni 16. maškarani rally Pariz-Bakar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙