FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo rušenje "Adriavinila" radi gradnje turističkog naselja

KAŠTELA,17. siječnja 2007.(Hina) U negdašnjoj tvornici "Adriavinilu" uKaštel Sućurcu, koju su kupili splitska građevna tvrtka "Lavčević" injemački "Kemokompleks", počelo je rušenje i uklanjanje građevina radigradnje turističkih objekata uz more.
KAŠTELA,17. siječnja 2007.(Hina) U negdašnjoj tvornici "Adriavinilu" u Kaštel Sućurcu, koju su kupili splitska građevna tvrtka "Lavčević" i njemački "Kemokompleks", počelo je rušenje i uklanjanje građevina radi gradnje turističkih objekata uz more.

U proteklih je nekoliko dana srušeno nekoliko manjih zgrada za koje su dozvole za rušenje izdane ranije, a tek se očekuju dozvole za rušenje velikoga proizvodnog kompleksa.

Projekt gradnje luksuznih turističkih sadržaja s lučicom za 400 brodica vrijedan je 150 milijuna eura, izvijestili su iz "Lavčevića" koji je "Adriavinil" zajedno s "Kemokompleksom" vlasnika Envera Moralića kupio prije tri godine. To je najveće ulaganje u Kaštelima u zadnjih 20-ak godina, ističu u "Lavčeviću", a gradnja turističkih sadržaja trebala bi početi u roku od godinu i pol dana.

Očekuje se da će biti otvoreno oko tisuću novih radnih mjesta.

"Adriavinil" je dio negdašnjega kaštelanskog kemijskog diva "Jugovinila" koji je u tijeku rata zbog nedostatka sirovina, ali i prosvjeda ekoloških udruga protiv uporabe navodno kancerogenog vinilkloridmonomera, prestao raditi i zapao u teškoće, pa je pokrenut stečaj i likvidacija.

(Hina) xdstr yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙