FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 17. siječnja

ZAGREB, 17. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 17. siječnja.
ZAGREB, 17. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 17. siječnja.

VATIKAN - Papa Benedikt XVI. primit će na općoj audijenciji hrvatske hodočasnike, branitelje i članove obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja Domovinskog rata. Na općoj audijenciji sudjelovat će i premijer Ivo Sanader s izaslanstvom.

Nakon toga Sveti Otac posebno će primiti hrvatskog premijera u privatnu audijenciju. Sanader će se također sastati s kardinalom Tarcisiom Bertoneom, državnim tajnikom Svete Stolice, i glavnim tajnikom Biskupske sinode msgr. Nikolom Eterovićem.

Ovo hodočašće organizirano je u povodu 15. obljetnice međunarodnoga priznanja Hrvatske kako bi se hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji zahvalili Svetome Ocu i Svetoj Stolici za međunarodno priznanje RH 13. siječnja 1992. - dva dana prije nego što su Hrvatsku priznale članice Europske zajednice i druge države.

STRASBOURG - Njemačka kancelarka Angela Merkel predstavit će program njemačkog predsjedanja Europskom unijom pred Europskim parlamentom.

SOFIJA - Talijanski premijer Romano Prodi i predsjednik bugarske vlade Sergej Stanišev održat će zajedničku konferenciju za novinare.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Robert Šalinović

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Slavoljub Leko, Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙