FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 16. siječnja 2007.(Hina) -
ZAGREB, 16. siječnja 2007.(Hina) -

ZAGREB - Rezultate nedjeljnih izvanrednih izbora u općinama Rogoznica, Pitomača i Kukljica u HDZ-u smatraju pokazateljem raspoloženja birača pred parlamentarne izbore, dok u SDP-u, HSS-u i HNS-u ističu kako je riječ o specifičnim sredinama, na temelju kojih se ne može zaključivati o raspoloženju birača u čitavoj zemlji. U SDP-u i HSS-u, međutim, tvrde da se HDZ na terenu služio političkim pritiscima i korupcijom kako bi smijenio izabrane vlasti i promijenio volju birača. Pobjednik izvanrednih izbora u svim tima općinama je HDZ, koji je u Rogoznici osvojio 47 posto glasova, a u Pitomači 47,29 posto glasova, to jest osam od 15 vijećničkih mandata. U Kukljici je HDZ osvojio šest od 13 vijećničkih mandata.

ZAGREB - U prigodi 15. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu sinoć je održan svečani koncert Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja. Svečanost je počela intoniranjem hrvatske himne "Lijepe naše", a zatim je izvedena europska himna. Za jubilej priznanja Republike Hrvatske filharmoničari su izveli simfonijsku pjesmu "Sunčana polja" Blagoja Berse i Dvorakovu simfoniju "Iz novog svijeta". Svečani koncert održan je pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića, predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa i predsjednika Vlade Ive Sanadera. Uz njih, koncertu su nazočili brojni sadašnji i bivši visoki državni dužnosnici, predstavnici diplomacije te hrvatskog javnog, kulturnog, vjerskog i gospodarskog života.

ZAGREB - Prosječna neto plaća isplaćena za listopad u Zagrebu iznosila je 5.449 kuna i bila je za 33 kune, odnosno 0,6 posto viša u odnosu na prosjek za prethodni mjesec, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. U odnosu na prosječnu neto plaću na razini države, koja je za listopad iznosila 4.585 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća za deseti mjesec prošle godine bila je 864 kune ili 18,8 posto viša. Prosječna neto plaća za listopad u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 5.484 kune, dok je prosjek za negospodarske djelatnosti iznosio 5.369 kuna.

ZAGREB - Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su sinoć u 20 sati i 46 minuta slab potres s epicentrom sjeverno od Pirovca. Magnituda potresa je iznosila 2.2 po Richteru. U epicentralnom području potres se osjetio intenzitetom III-IV (tri do četiri) stupnjeva MCS ljestvice, priopćila je Seizmološka služba RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙