FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 15. siječnja

ZAGREB, 14. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 15. siječnja:
ZAGREB, 14. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 15. siječnja:

ZAGREB - U posjet Zagrebu stiže grčki premijer Kostas Karamanlis. Predsjednik grčke vlade razgovarat će o bilateralnim pitanjima i drugim temama s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, premijerom Ivom Sanaderom i drugim visokim dužnosnicima, a sudjelovat će i u radu svečane sjednice hrvatske vlade.

( 10.00 sati počinju razgovori hrvatskog i grčkog premijera s izaslanstvima u zgradi Vlade, Markov trg 2, 10.30 - izjave za medije.

10,50 sati - Predsjednik Republike primit će grčkog premijera u Uredu predsjednika RH.

12.00 Sudjelovanje grčkog premijera Kostasa Karamanlisa na svečanoj sjednici Vlade Republike Hrvatske.)

BAGDAD - Američki predsjednik George W. Bush trebao bi poslati dodatnih 17.500 vojnika u Bagdad i još 4.000 u iračku pokrajinu Anbar.

Prvi dio borbene brigade, između 3.500 i 4.000 vojnika, trebao bi stići u Bagdad 15. siječnja, a drugi dio 15. veljače. Nakon toga, svakim mjesec dana bit će im pridodana po jedna brigada, pa će ih u Bagdadu biti ukupno pet.

JERUZALEM - Američka državna tajnica Condoleeza Rice koja je u subotu stigla na Bliski istok, kako bi u razgovorima s izraelskim i palestinskim dužnosnicima pokušala naći mogućnosti za nastavak mirovnog procesa, sastaje se s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom.

Rice koja se u subotu odmah sastala s izraelskom ministricom vanjskih poslova Tzipi Livni i drugim visokim dužnosnicima, a u nedjelju s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom, rekla je da Washington i dalje podupire model dviju država kao rješenje izraelsko-palestinskog sukoba. Prema izraelskim dužnosnicima, Rice istražuje i mogućnosti koje bi predviđale stvaranje palestinske države s privremenim granicama. U odnosu na unutarnji palestinski sukob između Fataha i Hamasa, Rice je u nedjelju ponovila američku potporu predsjedniku Mahmudu Abasu i njegovoj umjerenijoj frakciji, Fatahu.

Za turneje koja uključuje i posjet Jordanu, Egiptu, Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu državna tajnica će pokušati pridobiti pomoć arapskog svijeta za stabilizaciju Iraka.

KATHMANDU - Nepalski maoisti trebali bi ući u privremeni parlament, paralelno sa stupanjem na snagu prijelaznog ustava što je dio mirovnog sporazuma s višestranačkom vladom.

PEKING - U posjet Kini stiže povjerenica Europske komisije za vanjske poslove Benita Ferrero-Waldner. U razgovorima s kineskim kolegom Li Zhaoxingom i drugim visokim dužnosnicima razgovarat će o pokretanju pregovora o Partnerstvu i suradnji između Kine i EU-a.

LJUBLJANA - Službena proslava ulaska Slovenije u eurozonu.

DEŽURNI U VPR-u:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Darko Vlahović, Sonja Djerasimović

Večer: Slavoljub Leko

Tel. 00385 1 4808 645

Fax. 00385 1 4808 822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙