FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. siječnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 14. siječnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WHITE PLAINS - Poštanski ured u gradu New Castleu (savezna država New York) ispražnjen je u četvrtak prije dolaska agenata tajnih službi i pirotehničara zbog sumnjiva paketa upućena bivšem američkom predsjedniku Billu Clintonu. No, uzrok cijele pomutnje bila je obična kutija s keksima. Zaposlenici poštanskog ureda pronašli su "sumnjivi" paket adresiran na Billa Clintona, objasnila je Kim Bruce, glasnogovornica tajnih službi zaduženih za zaštitu aktualnog i bivših američkih predsjednika. Netočna adresa Clintonovih izazvala je sumnju, kazala je Kim Bruce dnevniku Journal News.

BANGKOK - Skupina slonova je na cesti koja vodi kroz tajlandski nacionalni park prepriječila put konvoju kamiona natovarenih šećernom trskom i tapiokom, kako bi se dokopala hrane. Dok su ih prestrašeni vozači gledali iz kabina, ne usuđujući se izaći van, slonovi su se pogostili s hranom na vozilima. Po riječima predstavnika nacionalnog parka Khaa Ang Rue Naija, na toj su se cesti već dogodile brojne nesreće u kojima je poginulo na tisuće životinja. Dodao je da bi zato najradije preko noći zatvorili cestu u 103.000 hektara velikom parku, u kojem živi oko 180 slonova.

BRIDGEPORT - Lopovi su provali u stan i ukrali četiri štenca engleskog buldoga, potomaka prošlogodišnjeg pobjednika na izložbi pasa u Westminsteru, izvijestila je lokalna policija u američkom gradu Bridgeportu. Vlasnik štenaca Henry Valer po povratku kući s posla pronašao je provaljena vrata stana iz kojeg su nestali pet tjedana stari psići, ukupne vrijednosti 10.000 dolara. Valer, koji je registrirani uzgajivač pasa, rekao je da su tri mužjaka i ženka potomci njegova psa pobjednika koji se zove Cherokee Legend Rock.

TORONTO - Kanadski aktivisti za zaštitu životinja pokušavaju pronaći "hrabrog" vozača koji će ženku smrdljivog tvora povesti na 3,500 kilometara dug put do njezinog obitavališta u Kaliforniji. No, ženka tvora, koja je bez ikakvih posljedica preživjela sedmodnevnu vožnju od Kalifornije do Kanade, nakon što je neprimjetno ušla i slučajno bila zaključana u kamionu, ima velikih problema u pronalasku prijevoza kući. Aktivisti za zaštitu životinja pokušavaju objasniti da tvorovi ne smrde cijelo vrijeme, već ispuštaju grozan smrad kao obrambeni mehanizam, samo u slučaju opasnosti. "Naravno, mogućnost da do toga dođe uvijek postoji, i moramo naći nekoga tko je na tako nešto spreman", rekla je Nathalie Karvonen, izvršna direktorica u kanadskom centru za divlje životinje u Torontu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙