FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 13. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iuz Hrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 13. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iuz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na obilježavanju 15. godišnjice stradavanja hrvatskih branitelja i civila u srpskome koncentracijskom logoru u Bučju, u blizini Pakraca. Kroz logor Bučje tijekom jeseni i zime 1991. prošlo je više od 300 hrvatskih branitelja i civila, a još se ne zna sudbina 114 zatočenika. Posljednja skupina od 70-ak zatočenih branitelja i civila iz logora Bučja razmijenjena je 16. siječnja 1992. godine. Potpredsjednica Kosor izrazila je sućut članovima obitelji svih žrtava logora u Bučju i poručila kako će se potraga za nestalim zatočenicima i svima s popisa zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata nastaviti dok se ne pronađe i posljednja osoba.

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikat (NHS) upozorio je danas kako prosječna primanja ne mogu pokriti prosječne mjesečne troškove obitelji jer im nedostaje od 25 do 30 posto prihoda, što građani pokrivanju kreditima. Poslovne banke nude sve veće dopuštene minuse. Više od 50 posto duga građana odnosi se na nenamjenske kredite, minuse i kartice, a ti podaci govore kako se građani zadužuju samo da bi preživjeli, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik NHS-a Krešimir Sever. Po podacima NHS-a, građani su u listopadu 2005. poslovnim bankama bili dužni 76,1 milijardu kuna, a godinu dana poslije čak 93,3 milijarde kuna. Za božićne i novogodišnje blagdane građani su u prosjeku potrošili dodatnih 1600 kuna.

ZAGREB - U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 2,40 sati na Brezovičkoj cesti poginuli su 20-godišnji mladić i 20-godišnja djevojka, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Nesreća se dogodila kada je 20-godišnji vozač "audija 80" zagrebačkih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine sletio s ceste i udario u betonski zid. Na mjestu nesreće smrtno je stradao vozač P.P. (1987. i suvozačica V.G. (1987.), dok je putnik (1987.) lakše ozlijeđen. Kako je izvijestila policija vozač je upravljao osobnim automobilom kolnikom Brezovičke ceste iz pravca Zagreba u pravcu Botinca. Kod električnog stupa je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo s kolnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙