FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu 10. siječnja

ZAGREB, 9. siječnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 10. siječnja:
ZAGREB, 9. siječnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 10. siječnja:

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, s članovima Nacionalnog odbora za provedbu Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama uručit će predsjedniku Vrhovnog suda Branku Hrvatinu i predsjedniku Upravnog suda Ivici Kujundžiću bedževe i druge promidžbene materijale kampanje. Na taj način u Kampanju protiv nasilja nad ženama uključit će se i visoki pravosudni dužnosnici. Kampanja je započela u Hrvatskoj krajem prošle godine, u skladu s napucima Vijeća Europe, koje je 2007. godinu proglasilo Godinom borbe protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje (Vrhovni sud RH, Trg Nikole Šubića Zrinskog 3, u 9 sati).

VIROVITICA - Konferencija za novinare Ministarstva unutarnjih poslova na kojoj će biti riječi o učestalim medijskim optužbama na rad policije. Konferenciji će nazočiti i načelnik Odjela za odnose s javnošću MUP-a Zlatko Mehun (Trg bana J. Jelačića 19, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske socijalno-liberalne stranke na temu izmjena Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu. Izmjenama koje je predložila predsjednica te stranke i potpredsjednica Hrvatskog sabora Đurđa Adlešić, a koje su upućene na drugo čitanje u Sabor, regulira se sprečavanje mobbinga, zabrana rada nedjeljom za pojedine kategorije zaposlenika i propisuje se značajno povećanje kazni za prekršitelje Zakona o radu. Na konferenciji će, uz predsjednicu stranke, govoriti i gospodarski savjetnik HSLS-a Davor Štern (Zrinjevac 17, u 11 sati).

ZAGREB - Hrvatski helsinški odbor će na konferenciji za novinare najaviti hrvatsko izdanje četiriju knjiga-čitanki, u okviru projekta "Teaching Modern Southeast European History". Svrha projekta je preko izvornih dokumenata iz različitih zemalja pokazati kako se na ista povijesna zbivanja gledalo iz različitih kulturnih i nacionalnih perspektiva. Teme čitanki su: Osmansko carstvo, Nacije i države u jugoistočnoj Europi, Balkanski ratovi i Drugi svjetski rat (Perkovčeva 2, u 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Miroslava Krleže "Razgovori i svjedočanstva", o kojoj će govoriti Velimir Visković i Zoran Kravar (Perkovčeva 2, u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙