FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA i RWE-DEA objavili otkriće nafte na području Zapadne pustinje u Egiptu

ZAGREB, 9. siječnja 2007. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA i njemačka tvrtka RWE-DEA objavile su otkriće nafte na koncesiji East Yidma na području Zapadne pustinje u Egiptu, izvijestila je INA u priopćenju koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 9. siječnja 2007. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA i njemačka tvrtka RWE-DEA objavile su otkriće nafte na koncesiji East Yidma na području Zapadne pustinje u Egiptu, izvijestila je INA u priopćenju koje prenosi Zagrebačka burza.

Iz Ine najavljuju da će, nakon dobivanja svih potrebnih odobrenja partnera i egipatskih vlasti, otkriveno naftno polje biti pušteno u proizvodnju tijekom 2007. godine, a do 2010. trebala bi zaživjeti puna proizvodnja na cijelom području.

U projekt East Yidma INA je dosad uložila oko 15 milijuna dolara, a na cijeloj lokaciji INA bi dnevno trebala crpiti oko 3.000 barela visokokvalitetne lagane nafte bez sumpora, ističu iz Ine.

Uz to će, kako su najavljuju, početi intenzivni radovi na snimanju nove 3D seizmike, a u cilju boljeg određivanja veličine novo otkrivenog polja na temelju koje se već planiraju razradne bušotine, s ciljem optimalne maksimalne proizvodnje polja Sidi Rahman.

Naime, kako navode iz Ine, geološko istražni koncept na bušotini Drazia-1, a pogotovo na bušotini Sidi Rahman-1 potvrdio je koncept koji je potvrđen komercijalnim otkrićem.

Iz Ine ističu da je tim otkrićem INA okrunila svoje dugogodišnje prisustvo u Egiptu, gdje je INA partner na nekoliko istražnih i proizvodnih koncesija.

Ovim komercijalnim otkrićem INA je potvrdila svoju profesionalnost, stručnost i organiziranost jer na svim egipatskim projektima radi u partnerstvu s renomiranim svjetskim kompanijama, navodi se u priopćenju.

Koncesija East Yidma dobivena je na natječaju 2002. godine, a na toj je koncesiji INA preuzela operatorstvo u partnerstvu s Nijemcima u učešću 50 posto.

Kako je područje koncesije East Yidma bilo poprište jedne od najvećih bitaka u Drugom svjetskom ratu, poznate pod imenom Bitka za El-Alamein, prije početka izvođenja seizmičkih radova izvedeno je razminiravanje 2.200 hektara miniranog područja, što je izvela egipatska vojska u suradnji s Inom i Ministarstvom za naftu Egipta, te lokalnim vlastima, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙