FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 8. siječnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 8. siječnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Mjere iz čitava spektra zadataka Nacionalne populacijske politike s kojima se startalo početkom ove godine nisu pronatalitetne, nego su prije svega mjere socijalne i ekonomske politike, mišljenja je demograf Dražen Živić iz Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar". Drži da je populacijska politika nadasve razvojna politika te da u njoj socijalna politika nije primarna, budući da, smatra, samo prati i podržava, i njezine mjere obično se donose kao drugi korak, nakon što se ostvari rast nataliteta, kaže Živić. Dokument Nacionalna populacijska politika koji je Sabor prihvatio krajem studenoga, smatra dobrim polazištem, no ističe da nije riječ o savršenom dokumentu i da ga treba u hodu prilagođavati. "Rodiljne naknade nisu radikalno povećane da mogu utjecati na odluku o imanju djece", smatra dodajući kako su na prvom mjestu trebale biti mjere u domeni poreznih olakšica, rješavanje stambenih pitanja, zapošljavanja i td.

ZAGREB - Koordinacijski odbor izvanparlamentarnih stranaka zatražio je u današnjem otvorenom pismu veću zastupljenost u hrvatskim medijima. Od Hrvatske televizije i Hrvatskog radija traže redovite tjedne jednosatne emisije u kojima bi imali mogućnost komentirati aktualne događaje i iznositi politička stajališta i programe. Na konferenciji za novinare predsjednica Koordinacijskog odbora Maja Marija Jelinčić rekla je da bi i svi ostali elektronički i pisani mediji u privatnom vlasništvu trebali osigurati takve emisije ili redovite tjedne priloge. Zatražila je da mediji u izbornoj godini smanje nastupe parlamentarnih kako bi više vremena dobile izvanparlamentarne stranke. Hrvatsku radio televiziju i Hinu Koordinacijski odbor je pozvao da se očituju u roku 15 dana, a u protivnom najavio pokretanje "demokratskih mehanizama", među kojima i prosvjed pred HRT-om.

ZAGREB - Hrvatska lutrija donirala je UNICEF-u 350 tisuća kuna za provedbu programa ranog razvoja djece i poticajnog roditeljstva - "Prve 3 su najvažnije!". Donacija je prikupljena od prihoda prodaje božićne "instant plus" lutrije, a primila ju je UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović, priopćila je danas Hrvatska lutrija. Program ranog razvoja djece i poticajnog roditeljstva, pokrenut je početkom studenog 2006., s ciljem povećanja društvenog kapitala i učinkovitost drugih ulaganja, rješavanja potreba roditelja za znanjem u odgoju djece, a utječe i na smanjivanje nejednakih mogućnosti. Poruka kampanje je da rane intervencije u odgoju djeteta donose puno veći povrat novca kao mjera prevencije u usporedbi s troškovima koji se javljaju u tretiranju različitih poremećaja.

SINJ - U selu Turjacima pokraj Sinja snažna eksplozija oštetila je osobni automobil 38-godišnjeg umirovljenog hrvatskog branitelja S. B., izvijestila je sinjska policija. Eksplozija se dogodila noćas u 3,15 sati. Eksplozivna naprava eksplodirala je ispod prednjeg dijela "mercedesa", parkiranog ispred vlasnikove kuće. Istraga je u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙