FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku se nastavlja nasilje

ZAGREB, 7. siječnja 2007. (Hina) - Najmanje sedmoro Iračana ubijeno je u nedjelju u eksploziji bombe i pucnjavi, a život su izgubila i dva američka vojnika u odvojenim incidentima, priopćila je policija i američka vojska.
ZAGREB, 7. siječnja 2007. (Hina) - Najmanje sedmoro Iračana ubijeno je u nedjelju u eksploziji bombe i pucnjavi, a život su izgubila i dva američka vojnika u odvojenim incidentima, priopćila je policija i američka vojska.

Trojica sunitskih trgovaca ubijeni su u nedjelju u bagdadskoj četvrti Baya, kad su naoružani napadači iz dva auta pucali po štandovima na tržnici tog dijela grada. U pucnjavi je jedna osoba teže ranjena.

Dva su čovjeka poginula u istočnom Bagdadu u eksploziji bombe čija je meta bila policijaska ophodnja. Međutim, policijski konvoj je promašen, ali su još dva civila ranjena u četvrti Sinaa, rekao je jedan policijski časnik.

Nepoznati napadači otvorili su vatru na četiri zaštitara iračkog ministarstva finacija, također u istočnom Bagdadu, i pritom su ubili jednog, a ranili dvojicu, navodi isti izvor.

U Diwaniyahu, 130 kilometara južno od Bagdada, napadači su ubili zaposlenika ministarstva obrane Akeela al-Khalidija dok je izlazio iz svoje kuće.

Bomba je također eksplodirala nedaleko od američkog vojnog konvoja u Iskandariyahu, 50 kilometara južno od Bagdada, i oštetila je jedno vozilo.

Dva američka vojnika ubijena su ovog vikenda u odvojenim incidentima u Bagdadu i zapadnom Iraku, priopćila je u nedjelju američka vojska.

Američki i irački vojnici uhitili su 88 ljudi i uništili postrojenje za izradu bombi u nizu akcija, objavila je američka vojska. Operacije su provedene prošlog tjedna, ali je vojska tek u nedjelju izvijestila o njima.

Američke snage pretražile su 33 doma i uhitile 82 osobe u utorak nedaleko od Youssifiyaha, 20 kilometara južno od Bagdada. Nakon ispitivanja pušteno je 69 osoba, a 13 je zadržano u pritvoru i optuženo za postavljanje bombi.

Još dva osumnjičena uhićena su u utorak u zajedničkoj američko-iračkoj operaciji nedaleko od Mahmoudiyaha, 32 kilometra južno od Bagdada.

Iračka policija uhitila je četvoricu muškaraca na kontrolnoj točki u jugoistočnom Bagadu u petak, priopćila je američka vojska. Osumnjičeni su posjedovali ilegalno oružje i "teroristički propagandni materijal".

Također u petak američka je vojska uništila skladište oružja u zapadnom Bagdadu.

Od početka američke invazije u Iraku u ožujku 2003. godine život su izgubile tri tisuće američkih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙