FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smijenjen direktor "Novoga lista"

RIJEKA, 5. siječnja 2007.(HINA) - Nadzorni odbor "Novog lista" d.d. na današnjoj je sjednici smijenio direktora Zorana Borčića te imenovao Franju Butorca.
RIJEKA, 5. siječnja 2007.(HINA) - Nadzorni odbor "Novog lista" d.d. na današnjoj je sjednici smijenio direktora Zorana Borčića te imenovao Franju Butorca.

Zoran Borčić je na mjestu direktora bio godinu i pol dana, a tu je dužnost preuzeo od sadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora Zdenka Mancea. Novi direktor Butorac je u "Novome listu" počeo surađivati kao novinar prije 34 godine, a od 1995. je direktor izdavačke kuće "Adamić", koja je u vlasništvu "Novoga lista".

Po ocjeni Nadzornog odbora Borčić je smijenjen zbog nedostatna restrukturiranja tvrtke, sklapanja štetna ugovora s besplatnim novinama "Metro" o tiskanju i davanju informacija, prekoračenja ovlasti, odnosno neovlaštena istupanja u ime Uprave te upletanja u vlasničke ovlasti.

Tvrtka "Riječki list" d.o.o., koju je osnovala 1999. skupina malih dioničara, i kojoj je direktor Zdenko Mance, vlasnik je 51 posto dionica "Novog lista". Ostali mali dioničari imaju 19, a američki investicijski fond Media Development Load Fond (MDLF) oko 30 posto.

Novi direktor "Novog lista" Franjo Butorac za novinstvo je kazao da otkazi i smjene u kući nisu prvo pitanje te naglasio da će nastaviti raditi svi koji to budu željeli.

Zoran Borčić je ustvrdio da je taj događaj kraj višemjesečna stanja u kojem je "predsjednik NO-a učinio sve da diskvalificira i smijeni predsjednika Uprave".

"Novi list" d.d. ostvario je 2006. oko 160 milijuna kuna prihoda te više od 10 milijuna kuna dobiti. Naklada 'Novog lista' je oko 50.000 primjeraka na dan, a ta kuća surađuje u poslovnoj grupi s Glasom Istre, Glasom Slavonije i Zadarskim listom.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙