FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. siječnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati.
ZAGREB, 4. siječnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Bivši predsjednički kandidat Boris Mikšić morat će, prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog suda, zbog klevete platiti 60 tisuća kuna predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću. Mikšić je jučer proglašen krivim jer je povrijedio čast i ugled predsjednika Republike i tadašnjeg predsjedničkog kandidata kada je u predizbornoj kampanji izjavio da je francuska tajna služba Mesiću kupila vilu na francuskoj rivijeri. Izricanju presude nisu prisustvovali ni Mesić ni Mikšić, čiji je odvjetnik već najavio žalbu nakon što dobije presudu i obrazloženje.

ZAGREB - Na hrvatskim autocestama u prvih je devet mjeseci prošle godine zabilježen promet 42,14 milijuna vozila, a prihodi od cestarine bez PDV-a iznosili su 1,33 milijarde kuna, objavila je Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine (HUKA). U odnosu na isto razdoblje 2005. godine, promet je povećan za 5,6 posto, a prihod od cestarine bez PDV-a, za 23,62 posto. U prvih devet mjeseci prošle godine najviše vozila, 23,68 milijuna ili 56,2 posto od ukupnog broja vozila na autocestama, zabilježio je HAC. HAC je ostvario i najveći prihod od cestarine, 871,42 milijuna kuna, što je 13,34 posto više nego u prvih devet mjeseci 2005. godine.

ZAGREB - Tijekom listopada prošle godine u Hrvatskoj je održano ukupno 526 poslovnih skupova, na kojima je sudjelovao 44.801 sudionik, a ukupan promet ostvaren od tih skupova iznosio je više od 31,5 milijuna kuna, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prosječno su poslovni skupovi u listopadu trajali po dva dana, a najveći dio sudionika - njih 88 posto ili 39.424 bili su domaći sudionici. Stranaca je pak bilo 12 posto ili 5.377. Od ukupnog broja poslovnih skupova tijekom listopada, najviše se održalo kongresa - 285 sa 26.794 sudionika, te korporacijskih, odnosno poslovnih sastanaka - 123 sa 7.572 sudionika.

MORAVICE - U Moravicama u Gorskom kotaru jučer se dogodilo ubojstvo i samoubojstvo, izvijestilo je Operativno dežurstvo primorsko-goranske Policijske uprave. U gostionici "AS" u Moravicama muškarac M.G. (48) ubio je iz vatrenog oružja B.R. (35) s kojom je živio u izvanbračnoj zajednici. Nakon toga iz istog oružja ubio je i sebe, utvrđeno je policijskim očevidom koji još traje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙