FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik Jurica u srijedu kod Mesića na redovnim konzultacijama

ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) -
ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) -

Predsjednik Stjepan Mesić primio je u srijedu na razgovor hrvatskog veleposlanika u Washingtonu Nevena Juricu, koji boravi u Zagrebu povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

U Uredu predsjednika Republike rečeno je da je prijem veleposlanika Jurice bio redovit sastanak predsjednika s veleposlanikom, a Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) također je potvrdilo da je veleposlanik u "redovnom boravku u Zagrebu na vlastiti zahtjev u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, a prema propisanoj proceduri uz prethodno pribavljenu suglasnost ministrice vanjskih poslova i europskih integracija".

Uobičajena je praksa da se boravak veleposlanika u Hrvatskoj iskoristi kao prilika za susrete i razgovore na kojima se mogu razmijeniti mišljenja o sveukupnim vanjskopolitičkim pitanjima s dužnosnicima koji sukreiraju vanjsku politiku Republike Hrvatske, dodaje MVPEI.

Tijekom mandata veleposlanika Jurice u Washingtonu, Bernard Barišić, suprug službenice u konzulatu u Los Angelesu, bio je u siječnju 2005. godine uhićen pri kupnji droge, a Ministarstvo je o tome obaviješteno tek godinu kasnije.

Veleposlanik Jurica je, prema navodima medija, u vrijeme rečenog incidenta bio izvan Sjedinjenih Država.

Zbog slučaja Barišić, MVPEI je prošlog mjeseca imenovao Povjerenstvo, a na Službenički sud poslani su bivši državni tajnik u MVP-u Gordan Bakota i bivša konzulica RH u Los Angelesu Sanja Bujas - Juraga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙