FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Mainzu prosvjedovali nezaposleni

BERLIN, 2. siječnja 2007. (Hina) - Oko 50 dugotrajno nezaposlenih njemačkih građana u utorak je pred pokrajinskim parlamentom u Mainzu prosvjedovalo protiv politike zapošljavanja u Njemačkoj i smanjene potpore za nezaposlene.
BERLIN, 2. siječnja 2007. (Hina) - Oko 50 dugotrajno nezaposlenih njemačkih građana u utorak je pred pokrajinskim parlamentom u Mainzu prosvjedovalo protiv politike zapošljavanja u Njemačkoj i smanjene potpore za nezaposlene.

"Uzrok nezaposlenosti nije neodgovorno ponašanje nezaposlenih nego manjak radnih mjesta", izjavio je organizator akcije i glasnogovornik Foruma nezaposlenih Njemačke Mertin Behrsing. On je zatražio povećanje sadašnje potpore za dugotrajno nezaposlene s 345 na 500 eura. Uz tu potporu dugotrajno nezaposleni u Njemačkoj primaju i financijsku pomoć za plaćanje stanarine u punom iznosu.

Pedesetak prosvjednika se sukladno nazivu akcije- "Pranje kose i šišanje - Kurt Beck će nam dati posao" javno ošišalo i obrijalo a potom su izvikivali parole "Sad smo uredni - Kurte daj nam posao", aludirajući time na izjavu premijera savezne pokrajine Rheinlnd - Pfalz Kurta Becka koji je prije mjesec dana jednom prosvjedniku koji ga je optužio za masovnu nezaposlenost dobacio da se obrije i ošiša te da će tada naći posao.

Dugotrajno nezaposlenom pomoćnom radniku Henricu Franku, koji se nakon toga uistinu ošišao i obrijao, premijer Rheinland - Pfalza i predsjednik Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Beck je pronašao nekoliko radnih mjesta. Frank je međutim sva radna mjesta odbacio kao "neodgovarajuća".

Šef pokrajinskog ureda Rheinland - Pfalza Martin Stadelmeier okarakterizirao je današnji prosvjed kao legitiman te je okupljenima obećao pomoć pri pronalasku zaposlenja. On je istodobno obranio svog šefa Becka čije su dobacivanje nezaposlenom Franku mnogi ocijenili kao "pomanjkanje osjećaja za socijalna pitanja".

"Beck time nije htio uvrijediti nezaposlene nego samo ukazati na to da se u potrazi za radnim mjestom treba uklopiti u radnu okolinu", zaključio je Stedelmeier.

On je istodobno odbacio primiti vreću s kosom danas odrezanom ispred parlamenta te je taj dio prosvjeda ocijenio "neukusnim".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙