FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jelušić: Na Sljemenu želim svoje prvo postolje

ZAGREB, 2. siječnja 2007. (Hina) - Ana Jelušić i 16-godišnja Sofija Novoselić branit će čast hrvatskog skijanja na ovogodišnjem izdanju "Snježne kraljice", slalomske utrke Svjetskog kupa na Sljemenu 4. siječnja.
ZAGREB, 2. siječnja 2007. (Hina) - Ana Jelušić i 16-godišnja Sofija Novoselić branit će čast hrvatskog skijanja na ovogodišnjem izdanju "Snježne kraljice", slalomske utrke Svjetskog kupa na Sljemenu 4. siječnja.

Izostanak Janice Kostelić i bolesne Nike Fleiss, koja se nije oporavila od dermatitisa i upale mokraćnih puteva, te Mateje Ferk koja je imala operaciju koljena, predstavlja i određeni pritisak na Anu Jelušić, koja je u odličnoj formi, što je potvrdila četvrtim mjestom na nedavnom slalomu u Semmeringu.

Ne bojim se pritiska od strane gledatelja i medija, štoviše, drago mi je zbog toga jer će me dodatno motivirati da u utrci u svojoj domovini konačno dođem to tog postolja. Stazu na Sljemenu poznajem i mislim da će mi ledena pista i ostali uvjeti biti od pomoći na putu prema mom cilju, kazala je na konferenciji za novinare Riječanka Jelušić, koja ove sezone u slalomu ima dva četvrta, jedno šesto i jedno 14. mjesto.

Jelušić će na Sljemenu po prvi puta u karijeri startati sa manjim startnim brojem od osam, budući da je svojim rezultatima upala u elitnu, prvu jakosnu skupinu skijašica, a na konferenciji je posebno naglasila da očekuje veliku pomoć navijača iz rodne Rijeke.

Talentirana Sofija Novoselić ove je sezone debitirala u utrkama Svjetskog kupa, nastupila je na slalomima Leviju i Aspenu. Ako bi na Sljemenu ušla u drugu vožnju, bio bi to odličan rezultat za mladu skijašicu, koja je imala veliku tremu i pred novinarima u hotelu Westin.

Obećajem da ću dati svoj maksimum, a ako to bude dovoljno za plasman u drugu vožnju, nitko sretniji od mene, kazala je Novoselić.

Organizatorima zasad nitko od najboljih skijašica nije otkazao utrku, mada postoje indicije da bi to mogla učiniti Šveđanka Anja Paerson, koja ima velikih problema sa nedavno operiranim koljenom. Nagradni fond "Snježne kraljice" ostao je najveći u Svjetskom kupu sa ukupno 165 tisuća eura, od čega će pobjednica dobiti čak 60 tisuća eura, drugoplasirana i treće plasirana 30, odnosno 15 tisuća eura, a skijašica koja bude 30. otići će bogatija za tisuću eura.

Prema vremenskoj prognozi, na dan utrke, u četvrtak, 4. siječnja, trebali bi vladati idealni uvjeti, hladno i bez oborina, a organizatori zasad nemaju problema sa danas novonapadalim snijegom na Sljemenu, ali i tvrde da bi im nove sniježne padaline u srijedu zadale dosta problema.

Izvlačenje startnih brojeva upriličit će se na Trgu Bana Jelačića u srijedu u 19 sati, a potom slijedi besplatni koncert skupine Kool and The Gang.

Start prve vožnje 4. siječnja je u 15,45 sati, a druga vožnja počinje u 18,30 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙