VARAŽDIN, 17. listopada (Hina) - U varaždinskoj Vindiji danas su u pogon puštena tri nova postrojenja i to za proizvodnju mekih sireva, deserta i trajnih proizvoda. Riječ je investiciji vrijednoj 110 milijuna kuna, a pripreme za nju
trajale su pet godina, rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor Vindije Dragutin Drk.
VARAŽDIN, 17. listopada (Hina) - U varaždinskoj Vindiji danas su u
pogon puštena tri nova postrojenja i to za proizvodnju mekih
sireva, deserta i trajnih proizvoda. Riječ je investiciji
vrijednoj 110 milijuna kuna, a pripreme za nju trajale su pet
godina, rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor
Vindije Dragutin Drk.#L#
Tim ulaganjem, nastavio je, proizvodnja sireva, deserta i trajnih
proizvoda povećat će se 21.117 tona ili godišnje 105,8 milijuna
kuna.
Dragutin Drk je naglasio da se ulaskom u WTO pred hrvatsku
prehrambenu industriju stavljaju vrlo stroga mjerila, pa će se i
svi tehnološki propisi morati prilagoditi europskim standardima.
Vindija je prvi hrvatski proizvođač hrane koji je dobio certifikat
ISO 9001, koji moraju potvrđivati svake godine. Vindija ima i deset
tisuća kooperanata, a mlijeko otkupljuje s područja Međimurja,
Varaždina, Koprivnice, Križevaca, Karlovca i Županje, za što
kooperantima isplaćuje više od pet milijuna njemačkih maraka
mjesečno. Ulaže se i u proizvodnju kozjeg mlijeka, razvijaju i
ovčarstvo, proizvodnju pilića, a Dragutin Drk ističe da od države
očekuju pomoć u razvitku stočarstva.
(Hina) mz db