FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DAMIR BADŽEK: UGOSTITELJI ŽELE PRODAVATI SAMO SKUPU RIBU

RIJEKA, 6. rujna (Hina) - "Netočne su ocjene pojedinih kvarnerskih ugostitelja, izrečene u tisku, da su ribari ovoga ljeta divljali s cijenama ribe te tako postali neprijatelji našeg turizma. Problem je u tome što se ugostitelji nisu pripremili za glavnu sezonu, kao što su to činili nekada kada bi u proljeće kupovali i zaleđivali kvalitetnu ribu i škampe", rekao je u Rijeci potpredsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Damir Badžek na konferenciji za novinare.
RIJEKA, 6. rujna (Hina) - "Netočne su ocjene pojedinih kvarnerskih ugostitelja, izrečene u tisku, da su ribari ovoga ljeta divljali s cijenama ribe te tako postali neprijatelji našeg turizma. Problem je u tome što se ugostitelji nisu pripremili za glavnu sezonu, kao što su to činili nekada kada bi u proljeće kupovali i zaleđivali kvalitetnu ribu i škampe", rekao je u Rijeci potpredsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Damir Badžek na konferenciji za novinare. #L# Badžek smatra da naši ugostitelji poznaju samo škampe i skupu ribu kao što su orada, zubatac i brancin, na kojoj mogu puno zaraditi, dok uopće ne razmišljaju o tome da gostima ponude giricu, srdelu ili menulu jer na toj ribi, koja se prodaje po 5 do 10 kuna za kilogram, ne mogu puno zaraditi. On je mišljenja da bi Hrvatska trebala smanjiti broj ribarskih brodova, kojih trenutačno ima oko tisuću (300 velikih) jer je došlo do zabrinjavajućeg prelova ribe u našem dijelu Jadrana, tako da je ulov bijele ribe prepolovljen u odnosu na razdoblje od prije deset godina. Dio prekobrojnih koća, rekao je, mogao bi se preurediti i u brodove za turističko koćarenje, gdje ulov ribe nije u prvom planu. (Hina) dher gk

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙