RIJEKA, 6. rujna (Hina) - "Netočne su ocjene pojedinih kvarnerskih ugostitelja, izrečene u tisku, da su ribari ovoga ljeta divljali s cijenama ribe te tako postali neprijatelji našeg turizma. Problem je u tome što se ugostitelji nisu
pripremili za glavnu sezonu, kao što su to činili nekada kada bi u proljeće kupovali i zaleđivali kvalitetnu ribu i škampe", rekao je u Rijeci potpredsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Damir Badžek na konferenciji za novinare.
RIJEKA, 6. rujna (Hina) - "Netočne su ocjene pojedinih kvarnerskih
ugostitelja, izrečene u tisku, da su ribari ovoga ljeta divljali s
cijenama ribe te tako postali neprijatelji našeg turizma. Problem
je u tome što se ugostitelji nisu pripremili za glavnu sezonu, kao
što su to činili nekada kada bi u proljeće kupovali i zaleđivali
kvalitetnu ribu i škampe", rekao je u Rijeci potpredsjednik
Hrvatskog seljačkog saveza Damir Badžek na konferenciji za
novinare. #L#
Badžek smatra da naši ugostitelji poznaju samo škampe i skupu ribu
kao što su orada, zubatac i brancin, na kojoj mogu puno zaraditi,
dok uopće ne razmišljaju o tome da gostima ponude giricu, srdelu ili
menulu jer na toj ribi, koja se prodaje po 5 do 10 kuna za kilogram,
ne mogu puno zaraditi.
On je mišljenja da bi Hrvatska trebala smanjiti broj ribarskih
brodova, kojih trenutačno ima oko tisuću (300 velikih) jer je došlo
do zabrinjavajućeg prelova ribe u našem dijelu Jadrana, tako da je
ulov bijele ribe prepolovljen u odnosu na razdoblje od prije deset
godina. Dio prekobrojnih koća, rekao je, mogao bi se preurediti i u
brodove za turističko koćarenje, gdje ulov ribe nije u prvom
planu.
(Hina) dher gk