FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GENETIČARI OBEĆALI UKUSNIJU KAVU BEZ KOFEINA

NEW YORK, 1. rujna (Hina/Reuters) - Ljubitelji kave i čaja koji ne podnose kofein, ali ne vole ni neukusne inačice bez kofeina, posve sigurno će se razveseliti. Genetičari su, naime, nedavno izolirali gen koji upravlja stvaranjem enzima uključenog u proizvodnju kofeina kod biljaka.
NEW YORK, 1. rujna (Hina/Reuters) - Ljubitelji kave i čaja koji ne podnose kofein, ali ne vole ni neukusne inačice bez kofeina, posve sigurno će se razveseliti. Genetičari su, naime, nedavno izolirali gen koji upravlja stvaranjem enzima uključenog u proizvodnju kofeina kod biljaka. #L# "Da bi se zaustavila proizvodnja kofeina u biljci, taj se gen mora ukloniti i ponovno vratiti, ali u pozadinu", piše voditelj istraživanja dr. Alan Crozier sa sveučilišta u Glasgowu. Po sadašnjoj metodi kofein se iz kave ili čaja uklanja uz pomoć ugljičnog dioksida što pogoršava okus, kaže Crozier. "Otvara se mogućnost komercijalne uporabe naše tehnologije, a kava ili čaj bez kofeina bit će ukusniji", dodaje. Unošenje kofeina u organizam povezano je s pojavom tjeskobe, nepravilnog rada srca i probavnim problemima. (Hina) rug dgk

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙