BIZOVAC, 17. svibnja (Hina) - U Bizovačkim toplicama danas je otvoren 5. Sajam hrane, pića, ugostiteljske opreme i turističke ponude "Gastro 2000". Do 20. svibnja predstavit će se oko 80 izlagača iz cijele Hrvatske, a uz prezentacije
vina i gastronomskih specijaliteta, održat će se i stručni skup o poticajima i kreditiranju ugostiteljsko-turističke djelatnosti sredstvima Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR), Ministarstva turizma te poslovnih banaka.
BIZOVAC, 17. svibnja (Hina) - U Bizovačkim toplicama danas je
otvoren 5. Sajam hrane, pića, ugostiteljske opreme i turističke
ponude "Gastro 2000". Do 20. svibnja predstavit će se oko 80
izlagača iz cijele Hrvatske, a uz prezentacije vina i gastronomskih
specijaliteta, održat će se i stručni skup o poticajima i
kreditiranju ugostiteljsko-turističke djelatnosti sredstvima
Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR), Ministarstva turizma te
poslovnih banaka.#L#
Sajam je otvorio predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran
Kovačević ocijenivši kako je i na ovoj priredbi zamjetan pad
zanimanja izlagača zbog čega bi se za iduću godinu moglo razmisliti
o racionalizaciji i spajanju nekih sajmova, kako bi se tako
ostvarili bolji rezultati.
Očito je da zbog postojećih gospodarskih prilika i brige za
egzistencijalne probleme nema dovoljno prostora, financijskih
mogućnosti i očekivanog zanimanja za sajamske prezentacije, a
sigurno je da padu broja izlagača pridonosi i loš raspored
sajamskih manifestacija, smatra Kovačević.
Uz osječku Županijsku komoru, sajam "Gastro 2000." organiziraju
osječko-baranjska Turistička zajednica, Bizovačke toplice dd te
poduzeće "Slavonija" iz Orahovice.
(Hina) ivuč db