PULA, 26. travnja (Hina) - Turistička zajednica Istarske županije danas je pred početak glavne turističke sezone na prigodnoj svečanosti u Pješčanoj uvali pokraj Pule podijelila cijeli niz poticajnih priznanja.
PULA, 26. travnja (Hina) - Turistička zajednica Istarske županije
danas je pred početak glavne turističke sezone na prigodnoj
svečanosti u Pješčanoj uvali pokraj Pule podijelila cijeli niz
poticajnih priznanja.#L#
Naime, nakon završetka akcije "Istra gastro" u odabiru najboljih
restorana i konoba na području Istarske županije, dodijeljena su
priznanja vlasnicima deset najboljih restorana u Istri, po
kriterijima Franka Lukeža. Lukež je inače nakladnik "Gastro vodiča
Istre", a u konkurenciji je sudjelovalo stotinjak restorana koji su
ušli u najužiji izbor. Priznanja su uručena vlasnicima pulskih
restorana "Borghese", "Fantasia", "Milan", "Skaleta", "Vela
nera", "Valsabbion", te restorana "Mandrač" u Novigradu, "Viking"
u Limskom kanalu, "Marino" kod Kremenja i "Toplarija" u Sovinjskom
polju.
Na današnjoj svečanosti podijeljena su i priznanja najboljim
autorima ideja o inovacijama u istarskom turizmu, dok je pročelnik
Odjela za turizam Istarske županije Branko Curić uručio Giancarlu
Ziganteu, pronalazaču do sada najvećeg tartufa, certifikat o
ulasku u Guinessovu knjigu rekorda. Tartuf je težak 1,31 kilograma,
a Zigante ga je pronašao na području Buja.
"Ovim priznanjem pokušat ćemo sjeverni dio Istre pretvoriti u
poznatu svjetsku tartufarsku destinaciju", rekao je Curić.
(Hina) dspo ds