FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GS: U PODRAVCI U PUNOM JEKU OTKUP POVRĆA ZA PRERADU

KOPRIVNICA/ZAGREB, 29. kolovoza (Hina) - Nakon provedenog otkupa i prerade graška i mahuna u Podravkinoj tvornici Kalnik u Varaždinu u punom je jeku otkup paprike, krastavaca i cikle, dok je u umaškoj tvornici Povrće nedavno započeo i intenzivan otkup rajčice za preradu, objavljeno je iz Podravke.
KOPRIVNICA/ZAGREB, 29. kolovoza (Hina) - Nakon provedenog otkupa i prerade graška i mahuna u Podravkinoj tvornici Kalnik u Varaždinu u punom je jeku otkup paprike, krastavaca i cikle, dok je u umaškoj tvornici Povrće nedavno započeo i intenzivan otkup rajčice za preradu, objavljeno je iz Podravke.#L# Ovogodišnja prerada povrća u Tvornici Kalnik povećana ja za 20 posto u odnosu na prošlu godinu, a u Podravci procjenjuju kako će rezultati biti još bolji kada započne proizvodnja ajvara za kojeg je prvi put sva sirovina osigurana u Hrvatskoj. Prošle je godine za potrebe proizvodnje ajvara čak 40 posto paprike za ajvar uvezeno, dok je zahvaljujući naporima tvrtkinih stručnjaka ove godine sirovina osigurana razvojem domaće proizvodnje. Sa individualnih poljoprivrednih površina u Hrvatskoj otkupljene je oko 2000 tona paprike, a već sada ugovara se proizvodnju za iduću godinu budući da kapaciteti Kalnika mogu preraditi više povrća od količina koje se trenutno nude na tržištu. Otkup rajčica u tvornici Povrće u Umagu započeo je sredinom kolovoza, a dnevno u tvornicu uđe oko 300 tona rajčice, kažu u Podravci. Tvornica će za potrebe proizvodnje proizvoda na bazi rajčice otkupiti oko 6000 tona rajčice. Zanimljivost u obje tvornice je veliki broj sezonskih radnika koji su zaposleni, pa je tako u Kalniku tijekom sezone zaposleno 128 radnika - sezonaca, a značajan ih je broj zaposlen i u umaškoj tvornici. Na određeno je vrijeme i u Podravkinoj tvornici Studenac u Lipiku uposleno 76 radnika, a svi zaposleni sezonci svrstavaju Podravku u sam vrh tvrtki koje zapošljavaju sezonce (izvan zapošljavanja u turizmu), ističu u Podravci. Pojačana potražnja za mineralnim i prirodnim vodama rezultirala je u Studencu sa 27 posto većom isporukom proizvoda na tržište nego u ljetno vrijeme prošle godine, a rad se odvija u četiri smjene. Kako se intenzitet potražnje za vodama ne smanjuje iz Podravke najavljuju nastavka četverosmjenskog rada i tijekom rujna. (Hina) mku ds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙