FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GS: INSPEKTORAT POZIVA UGOSTITELJE NA USKLAĐIVANJE RADNOG VREMENA

ZAGREB, 9. svibnja (Hina) - Zagrebački ugostitelji moraju svoje radno vrijeme uskladiti sa novim popisima o radnom vremenu koje je nedavno prihvatila Gradska skupština, pridržavati ga se i obavijest o radnom vremenu istaknuti na ulazu u objekt, a u protivnom su za nepridržavanje propisa predviđene visoke novčane kazne.
ZAGREB, 9. svibnja (Hina) - Zagrebački ugostitelji moraju svoje radno vrijeme uskladiti sa novim popisima o radnom vremenu koje je nedavno prihvatila Gradska skupština, pridržavati ga se i obavijest o radnom vremenu istaknuti na ulazu u objekt, a u protivnom su za nepridržavanje propisa predviđene visoke novčane kazne.#L# U priopćenju Državnog inspektorata, čiji inspektori Odsjeka za nadzor u ugostiteljstvu i turizmu obavljaju nadzor provođenja takvih propisa, kaže se kako je donošenjem spomenutih propisa prestala mogućnost da ugostitelji uglavnom sami određuju radno vrijeme u svojim objektima. Ranije su oni svoju odluku o radnom vremenu dostavljali Gradski ured za gospodarstvo, što više ne treba činiti jer je radno vrijeme regulirano samom Odlukom. Novom odlukom propisana je zabrana točenja alkoholnih pića u vremenu od 5 do 7 sati, za što su isto predviđene visoke novčane kazne za ugostitelje i voditelje poslovanja. Tako je primjerice za caffe barove i objekte brze prehrane zdravljake propisano radno vrijeme od 7 do 23 sata, restorane brze prehrane, bistroe, kavane, slastičarnice, buffete i pečenjarnice od 8 do 23 sata. Za gostionice, zalogajnice, pizzerie, pivnice, krčme i konobe radno vrijeme je od 9 do 23 sata, restorane od 10 do 24 sata, disco-barove od 20 do 24 sata, noćne barove od 20 do 01 sati, disco klubove od 20 do 2 sata te noćne klubove od 20 do 4 sata. Iznimno ugostiteljski objekti iznad kojih se nalaze stanovi mogu raditi do 22 sata, a ugostiteljski objekti u zgradama autobusnih i željezničkih kolodovora od 5 do 24 sata. Inspektori će nadzirati radno vrijeme a za nepridržavanje propisa određene su i novčane kazne od 3.000 do 15.000 kuna za ugostitelja, te 2.000 do 7500 za voditelja poslovanja. Na zahtjev ugostitelja i uz mišljenje vijeća četvrti u kojoj se nalaze objekti može se odrediti i drugačije radno vrijeme od onog koje je propisano. (Hina) mku db

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙