FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI GRAĐANI I DALJE ĆE UŽIVATI U JANJETINI PEČENOJ NA RAŽNJU, ALI SAMO DOMAĆOJ

ZAGREB, 16. veljače (Hina) - Ljubitelji janjetine s ražnja i dalje će moći uživati u tom specijalitetu, proizlazi iz današnjeg priopćenja Uprave za veterinarstvo.
ZAGREB, 16. veljače (Hina) - Ljubitelji janjetine s ražnja i dalje će moći uživati u tom specijalitetu, proizlazi iz današnjeg priopćenja Uprave za veterinarstvo. #L# Naime, u tjednom priopćenju Uprava pojašnjava da je dopušteno u promet staviti cijele trupove ovaca i koza, pod uvjetom da su prije klanja bile mlađe od 12 mjeseci, odnosno da na zubnom mesu nisu imale vidljive stalne sjekutiće. Spomenta dozvola za sada se odnosi samo na domaće ovce, ne i na one iz uvoza. Uprava je spomenuto pojašnjenje dala u vezi s provođenjem naputka o odvajanju tkiva visokog rizika i zabrani uporabe proteina životinjskog podrijetla u prehrani životinja. Proteklih dana hrvatski su mediji posvetili velik prostor "skidanju pečene janjetine s jelovnika domaćih restorana", tvrdeći da dosljedno provođenje naputka u praksi znači da se prije pečenja od trupa mora odvojiti glava i leđna moždina janjeta, nakon čega se ono više ne može staviti na ražanj. (Hina) bm sšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙