FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GS: PRVE ISPORUKE SUHOG MESA IZ DOLINE NERETVE

PLOČE, 18. siječnja (Hina) - Pogon za preradu i sušenje mesa iz Komina pokraj Ploča, vlasnika Hinka Medaka, isporučio je danas dvije tone sušene pancete, pršuta, kobasica i drugih mesnih prerađevina.
PLOČE, 18. siječnja (Hina) - Pogon za preradu i sušenje mesa iz Komina pokraj Ploča, vlasnika Hinka Medaka, isporučio je danas dvije tone sušene pancete, pršuta, kobasica i drugih mesnih prerađevina.#L# Računa se da će se ove zime u dolini Neretve osušiti otprilike 55 tona svinjskog mesa, a u pločanskom se pogonu trenutačno nalazi na preradi još tri tone mesa. Prema riječima Medaka, drugi ovogodišnji turnus suhomesnatih proizvoda iz doline Neretve očekuje se sredinom ove zime. Spomenuti pogon povoljno je ocijenio i Europski odjel Hrvatske banke za obnovu i razvitak koji sudjeluje u njegovom financiranju. Naime, pogon je vrijedan približno dva milijuna kuna. Po projektu Instituta za prehrambene namirnice Hrvatske na 120 četvornih metara proizvodnog prostora izgrađena je suvremena hladnjača, prostor za soljenje i dosoljavanje mesa, posebna sušara za stvaranje umjetnog vjetra, prostor za hladno dimljenje i sušenje mesa godišnjeg kapaciteta 30.000 kilograma ili 2.500 komada pršuta. Pogon u koji su ugrađeni talijanski klimatski uređaji prema najsuvremenijem tehnološkom procesu za samo 30 dana daje osušeni proizvod. Istodobno, Medak ima i farmu koza, a od države je unajmio i 3,5 hektara zemljišta u dolini Neretve. (Hina) tic db

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙