VRBOVEC/ZAGREB, 10. prosinca (Hina) - Mesna industrija PIK Vrbovec završila je financijsku konsolidaciju, odnosno, postignuta je nagodba sa svim vjerovnicima; Uskoro će biti objavljen i natječaj za prodaju društva, koja je u
stopostotnom državnom vlasništvu, a istodobno PIK Vrbovec kreće u investicijske aktivnosti, pa će tako početkom iduće godine započeti rekonstrukcija hladnjače vrijedna sedam milijuna kuna.
VRBOVEC/ZAGREB, 10. prosinca (Hina) - Mesna industrija PIK Vrbovec
završila je financijsku konsolidaciju, odnosno, postignuta je
nagodba sa svim vjerovnicima; Uskoro će biti objavljen i natječaj
za prodaju društva, koja je u stopostotnom državnom vlasništvu, a
istodobno PIK Vrbovec kreće u investicijske aktivnosti, pa će tako
početkom iduće godine započeti rekonstrukcija hladnjače vrijedna
sedam milijuna kuna.#L#
Izjavio je to danas na konferenciji za novinare u Vrbovcu
predsjednik Uprave PIK-a Bojan Bevc. Kazao je, kako će se spomenuta
investicija financirati iz prodaje 'neosnovnog' posla, odnosno
prodajom ribogojilišta, auto servisa i motela.
Spomenuta hladnjača trenutačno se koristi za smrzavanje i
skladištenje mesa i mesnih proizvoda, dok će nova služiti za iste
poslove, ali uz manje troškove energenata.
Poslovodstvo tvrtke novinare je upoznalo i sa strogim uvjetima rada
i kontrole sirovina, repromaterijala, mesnih proizvoda, začina,
vode i ambalaže koje se provode u PIK-u. Kontrola se provodi u
vlastitom laboratoriju, a uzorci šalju i u vanjske, nezavisne
laboratorije.
PIK je vlasnik europske i američke licence za izvoz, što je jedan od
dokaza kvalitete proizvoda, a sigurnosni program koji koristi PIK
razvila je američka NASA. Riječ je o sustavu sigurnosti HACCP-u
(Hazard Analysis Critical Control Point) koji kontrolira sve - od
prijema sirovine na ulasku u PIK, do začina i materijala u procesu
proizvodnje, ambalaže itd.
U PIK-u se provode i kontrole od strane veterinarske inspekcije,
među kojima su i uzimanje uzoraka kod svinja na trihinelu, odnosno
kravlje ludilo.
(Hina) tp db