ZAGREB, 29. studenoga (Hina) - Najnoviji trendovi u kreativnom kulinarstvu, slastičarstvu i posluživanju gostiju bile su teme triju seminara-radionica koje su ovoga tjedna za hrvatske kuhare, slastičare i poslužitelje-konobare održali
francuski predavači.
ZAGREB, 29. studenoga (Hina) - Najnoviji trendovi u kreativnom
kulinarstvu, slastičarstvu i posluživanju gostiju bile su teme
triju seminara-radionica koje su ovoga tjedna za hrvatske kuhare,
slastičare i poslužitelje-konobare održali francuski
predavači.#L#
Stručnjaci iz Regionalnog liceja za hotelijerstvo i turizam
"Greta" iz Nice održali su seminare i predavanja u Ugostiteljskom i
turističkom učilištu u zagrebačkim Utrinama, gdje je danas
upriličena i prigodna konferencija za novinare. Uz njih i
predstavnike Učilišta, na konferenciji su sudjelovali i
predstavnici Ministarstva za prosvjetu i šport, francuskog
Veleposlanstva u Zagrebu te Hrvatske obrtničke komore (HOK).
Istaknuto je da su seminari održani temeljem nedavno potpisanog
sporazuma o partnerstvu između francuskog Ministarstva vanjskih
poslova, hrvatskog Ministarstva za prosvjetu i šport te HOK-a.
Polaznici, njih 40 iz gotovo svih hrvatskih županija, po završetku
će seminara dobiti uvjerenja od francuskog liceja "Greta" kao i od
Ministarstva za prosvjetu i šport o profesionalnom usavršavanju.
Olivier Brochet iz francuskog Veleposlanstva napomenuo je da su
seminari korisni za razmjenu znanja i iskustava, a za iduću je
godinu najavio održavanje seminara za sommeliere te seminar
francuskog jezika za hrvatske kuhare, slastičare i poslužitelje.
Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a
Krešimir Ferenčina izrazio je nadu kako će i ovaj seminar
pridonijeti razvoju hrvatskog kulinarstva u skladu sa svjetskim
trendovima.
(Hina) tam db