FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKI STRUČNJACI U ZAGREBU ODRŽALI SEMINARE ZA HRVATSKE KUHARE I SLASTIČARE

ZAGREB, 29. studenoga (Hina) - Najnoviji trendovi u kreativnom kulinarstvu, slastičarstvu i posluživanju gostiju bile su teme triju seminara-radionica koje su ovoga tjedna za hrvatske kuhare, slastičare i poslužitelje-konobare održali francuski predavači.
ZAGREB, 29. studenoga (Hina) - Najnoviji trendovi u kreativnom kulinarstvu, slastičarstvu i posluživanju gostiju bile su teme triju seminara-radionica koje su ovoga tjedna za hrvatske kuhare, slastičare i poslužitelje-konobare održali francuski predavači.#L# Stručnjaci iz Regionalnog liceja za hotelijerstvo i turizam "Greta" iz Nice održali su seminare i predavanja u Ugostiteljskom i turističkom učilištu u zagrebačkim Utrinama, gdje je danas upriličena i prigodna konferencija za novinare. Uz njih i predstavnike Učilišta, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Ministarstva za prosvjetu i šport, francuskog Veleposlanstva u Zagrebu te Hrvatske obrtničke komore (HOK). Istaknuto je da su seminari održani temeljem nedavno potpisanog sporazuma o partnerstvu između francuskog Ministarstva vanjskih poslova, hrvatskog Ministarstva za prosvjetu i šport te HOK-a. Polaznici, njih 40 iz gotovo svih hrvatskih županija, po završetku će seminara dobiti uvjerenja od francuskog liceja "Greta" kao i od Ministarstva za prosvjetu i šport o profesionalnom usavršavanju. Olivier Brochet iz francuskog Veleposlanstva napomenuo je da su seminari korisni za razmjenu znanja i iskustava, a za iduću je godinu najavio održavanje seminara za sommeliere te seminar francuskog jezika za hrvatske kuhare, slastičare i poslužitelje. Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Krešimir Ferenčina izrazio je nadu kako će i ovaj seminar pridonijeti razvoju hrvatskog kulinarstva u skladu sa svjetskim trendovima. (Hina) tam db

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙