FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAKO PREPOZNATI DOBRE KESTENE?

BEČ, 20. listopada (Hina/APA) - U sezoni vrućih kestena, dobri poznavatlji ove poslastice otkrivaju kako prepoznati dobre kestene, odnosno marone i razlučiti ih od loših.
BEČ, 20. listopada (Hina/APA) - U sezoni vrućih kestena, dobri poznavatlji ove poslastice otkrivaju kako prepoznati dobre kestene, odnosno marone i razlučiti ih od loših.#L# Njemački magazin za muškarce "Men's Health" upozorava čitatelje da maroni moraju biti teški i tvrdi. Ako su lagani, meki i smežurani, to je neprijeporan znak da su truli, pljesnivi i crvljivi. Kesteni slabije kakvoće ili oni koji nisu svježi i suhi imaju plod boje karamele, a kod većine se kora ne da odvojiti od jestiva ploda. Ako im je okus gorak umjesto da su prhki, nisu dobri; ako im je okus po plijesni, užeženi su. Osim što je crna, kupula im mora biti i sjajna. Ako na kupuli uočite rupice, sigurno su crvljivi. Zeleno-bijelo baršunasto paperje ispod kupule pečena jestivog ploda opasna je plijesan. Za kakvoću je bitna i temperatura: ako je papirnata vrećica samo topla, to je znak da su kesteni ili loše pečeni ili već ohlađeni. A u tom će se slučaju vrlo teško guliti. (Hina) jb il

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙