FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STUDIJA: MOŽE LI SOJA SMANJITI RIZIK ZA RAK?

SINGAPUR, 30. srpnja (Hina/dpa) - Više od 60.000 Singapuraca sudjeluje u najvećem istraživanju na svijetu kojemu je cilj ustanoviti može li konzumiranje sojinih proizvoda smanjiti rizik za obolijevanje od raka.
SINGAPUR, 30. srpnja (Hina/dpa) - Više od 60.000 Singapuraca sudjeluje u najvećem istraživanju na svijetu kojemu je cilj ustanoviti može li konzumiranje sojinih proizvoda smanjiti rizik za obolijevanje od raka. #L# Preliminarna istraživanja, čiji se rezultati očekuju za pet godina, potvrdit će ili opovrgnuti prijašnje rezultate koji se temelje na uzorku od 620 ljudi i koji su pokazali da konzumiranje soje može smanjiti rizik za obolijevanje od raka. Istraživači s medicinskog fakulteta Nacionalnog singapurskog sveučilišta (NUS) pretpostavljaju da rezultati istraživanja mogu potvrditi povezanost konzumiranja soje i smanjenja rizika za obolijevanje od raka. Nacionalni institut za zdravlje Sjedinjenih Američkih Država podupire projekt u suradnji sa sveučilištem Južne Kalifornije. Američka agencija darovala je istraživačima NUS-a prije sedam godina 2,3 milijuna američkih dolara. Izabrani ispitanici tada su imali između 45 i 65 godina i svi su bili Kinezi kako bi uzorak bio homogen. Sudionici istraživanja moraju redovito davati uzorak urina i krvi kako bi se ustanovilo konzumiraju li doista navedenu količinu soje. Istraživači ispituju i parametre poput načina prehrane, vrste posla, pušačkih navika kako bi vidjeli utječe li to na razvoj raka ili neke druge teže bolesti. Pretpostavlja se da izoflavonoidi iz soje mogu spriječiti rak, a najmanje devet posto potrebne dnevne doze proteina mora biti iz soje. (Hina) mvr dgk

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙