FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZS: USKRS BEZ KOLESTERINA

BEČ, 15. ožujka (Hina/APA) - Ako za Uskrs želite pripaziti na razinu kolesterinaa, radije konzumirajte kokošja jaja nego čokoladna.Na razinu masnoća u krvi kolesterin iz hrane neće jače utjecati od onoga iz zasićenih masnih kiselina, tvrdi Brigit Junghans iz njemačkog Instituta za prehrambenu medicinu i dijetetiku.
BEČ, 15. ožujka (Hina/APA) - Ako za Uskrs želite pripaziti na razinu kolesterinaa, radije konzumirajte kokošja jaja nego čokoladna. Na razinu masnoća u krvi kolesterin iz hrane neće jače utjecati od onoga iz zasićenih masnih kiselina, tvrdi Brigit Junghans iz njemačkog Instituta za prehrambenu medicinu i dijetetiku.#L# I čokolade sadrže nezdrave zasićene, ali i manje zdrave nezasićene masnoće. "Sve u svemu, tijelo manje trpi ako konzumirate kokošja jaja nego ostala uskrsna jela", objašnjava Brigit Junghans. Prema tome, i onaj tko ima visoku razinu kolesterina u krvi ne mora se na uskrsni doručak odreći tradicionalnih kokošjih jaja. Mnogo je zdravije smanjiti konzumiranje čokoladnih jaja, slastica i čokoladnih bombona. "Visok sadržaj šećera u tim slasticama dovodi do toga da gušterača stalno izlučuje inzulin", objašnjava znanstvenica. Budući da vrijednost šećera u krvi brzo ponovno pada na prijašnju, to stalno dizanje i padanje izaziva umor i tromost. Ni drugih se "grijeha" ne treba posve odreći. Primjerice, uskrsne janjetine. No pri tome valja pripaziti da ono što uživate, "uživate svjesno. Ništa nije opasnije od nesvjesna usputnog ića." Poslije, naime, više uopće ne znate koliko ste toga pojeli. (Hina) jb il

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙