OPATIJA/ZAGREB, 6. veljače (Hina) - Povećanje cijena hotelskih usluga u Hrvatskoj za predstojeću turističku sezonu od 15 do 20 posto Hrvatska udruga hotelijera i restoratera (HUH) drži logičnom posljedicom povećane potražnje za
Hrvatskom te poziva hotelijere da poboljšaju kvalitetu usluga kako bi to povećanje opravdali.
OPATIJA/ZAGREB, 6. veljače (Hina) - Povećanje cijena hotelskih
usluga u Hrvatskoj za predstojeću turističku sezonu od 15 do 20
posto Hrvatska udruga hotelijera i restoratera (HUH) drži logičnom
posljedicom povećane potražnje za Hrvatskom te poziva hotelijere
da poboljšaju kvalitetu usluga kako bi to povećanje opravdali.#L#
Izvijestili su to danas iz HUH-a, a temeljem usvojenih zaključaka
na nedavno održanoj, redovnoj sjednici Predsjedništva te Udruge na
kojoj se raspravljalo o pripremama hotelijera za turističku sezonu
2002.
HUH drži da je interes za Hrvatskom kao turističkom destinacijom,
unatoč događajima (u SAD-u) od 11. rujna prošle godine, povoljan, a
obim ugovorene prodaje smještajnih kapaciteta za pred i glavnu
turističku sezonu zadovoljavajući, što obvezuje hotelijere da
gostima pruže i dobar omjer vrijednosti za novac.
Uz to, HUH poziva i na što skorije sazivanje Povjerenstva za
pripremu turističke sezone kako bi se koordinacijom svih resornih
ministarstava uključenih u Program priprema na vrijeme izvršile
sve potrebne radnje za nesmetano odvijanje sezone. Program
pripreme turističke sezone 2002. Ministarstvo turizma prihvatilo
je u listopadu prošle godine.
U sklopu što boljih priprema za sredinu idućeg mjeseca HUH je
najavio i sjednicu o nabavi potrebnih roba i materijala za
hotelijere, posebno domaćih proizvoda, a kako bi se unaprijed
stvorili dobri uvjeti za opskrbom hotelijera te izbjegle nestašice
u sezoni.
Na svojoj sjednici Predsjedništvo HUH-a razmatralo je i
problematiku buke i radnog vremena ugostiteljskih objekata te
preporučilo lokalnoj samoupravi zakonsko reguliranje radnog
vremena tih objekata koje neće biti na štetu hotelijera i njihovih
gostiju.
(Hina) tam ds