RIM, 20. srpnja (Hina/Reuters) - Talijanski znanstvenici su zaključili kako, suprotno uvriježenom mišljenju da je hrana u kojoj uživamo zapravo štetna, popularna pizza smanjuje rizik od nekih oblika raka.
RIM, 20. srpnja (Hina/Reuters) - Talijanski znanstvenici su
zaključili kako, suprotno uvriježenom mišljenju da je hrana u kojoj
uživamo zapravo štetna, popularna pizza smanjuje rizik od nekih
oblika raka. #L#
Prema pisanju La Repubblice u nedjelju, znanstvenici Centra za
farmakologiju u Milanu su zaključili da jedenje jedne ili dvije
pizze tjedno drastično smanjuje pojavljivanje nekih vrsta raka.
Proučavajući 8.000 redovitih konzumenata pizze, oni su zaključili
da je rizik od tumora jednjaka kod njih smanjen za 59 posto a tumora
debelog crijeva za 26 posto.
"Znali smo da umak od rajčice kod nekih oblika tumora djeluje
preventivno, ali nismo znali da cijela pizza ima takav učinak",
rekao je istraživač Silvano Gallus.
(Hina) vk rb