FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA REVIJA "CROATIAN AGRIKULTURE, FOOD AND FOOD PROCESSING INDUSTRY"

ZAGREB, 10. srpnja (Hina) - Revija "Croatian agrikulture, food and food processing industry", koja je danas predstavljena u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), namijenjena je promoviranju u inozemstvu hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije, koju se smatra jednom od najrespektabilnijih grana hrvatskog gospodarstva.
ZAGREB, 10. srpnja (Hina) - Revija "Croatian agrikulture, food and food processing industry", koja je danas predstavljena u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), namijenjena je promoviranju u inozemstvu hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije, koju se smatra jednom od najrespektabilnijih grana hrvatskog gospodarstva.#L# Poljoprivredna i prehrambena industrija od strateškog su značaja za Hrvatsku, imamo kvalitetne i konkurentne proizvode, no nužna je i njihova promocija, rečeno je tom prigodom. Ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić istaknuo je kako su Hrvatskoj potrebni proizvodi koji su konkurentni i na tome treba raditi. Napomenuo je kako Hrvatska ima što ponuditi svijetu, ali je također naglasio značaj obrazovanja za razvoj poljoprivrede koja treba obrazovane i educirane ljude bez čega nema napretka. U reviji su istaknute posebnosti i potencijali hrvatske poljoprivrede, njezin značaj za cjelokupno gospodarstvo, proizvodi koji imaju konkurentne izvozne programe, uzgoj bilja i stoke, morsko i slatkovodno ribarstvo, a prikazane su i prerađevine i hrana kojom Hrvatska može obogatiti "europski stol". Sadržaj revije podijeljen je u tri tematske cjeline, od kojih se prva bavi poljoprivredom, odnosno, agro-ekološkom raznolikosti, posebnosti pojedinih regija, trenutačnom situacijom i razvojem hrvatskog sela, ulogom čovjeka u razvoju poljoprivrede te ulogom poljoprivrede u cjelokupnom gospodarstvu zemlje. Drugi dio posvećen je prehrambeno-prerađivačkoj industriji (stanje i razvoj po granama prehrambene industrije, proizvodi sa znakom Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, autohtonim proizvodima te najvećim prehrambeno-prerađivačkim tvrtkama), dok treći dio revije obuhvaća područje gastronomije. Reviju su zajednički pripremili Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, Hrvatska gospodarska komora (HGK), Komora Zagreb i zagrebački Agronomski fakultete. Revija je tiskana na engleskom jeziku u nakadi od 3000 primjeraka, a izdavač je zagrebačka tvrtka PROTIM - promidžba, tisak i marketing. (Hina) tp ds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙