FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 1. siječnja

ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 1. siječnja.
ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 1. siječnja.

ZAGREB - Hina će objavljivati izvješća o ispraćaju stare i dočeku Nove godine u svijetu i poruke šefova države u povodu predstojeće 2005. godine.

BRUXELLES - Luksemburg preuzima šestomjesečno predsjedavanje Europskom unijom od Nizozemske.

VATIKAN - Papa Ivan Pavao Drugi predvodit će misu u crkvi Svetog Petra na Svjetski dan mira. Na prelasku iz jedne u drugu godinu, u ponoć, Papa će se povući u privatnu kapelicu na molitvu za žrtve potresa koji je pogodio jugoistok Azije.

BRUXELLES - Europski povjerenik za humanitarnu pomoć Louis Michel krenut će na šestodnevnu turneju u sklopu koje će posjetiti područja pogođena tsunamijem. Prva etapa turneje bit će mu Šri Lanka gdje će se sastati s predstavnicima Međunarodnog odbora Crvenog križa, UNICEF-a i Svjetskog programa za hranu kao i s predstavnicima lokalne i nacionalne vlasti do 4. siječnja.

KIJEV - Novoizabrani predsjednik Ukrajine Viktor Juščenko trebao bi se obratiti stotinama tisuća svojih pristaša na središnjem Trgu neovisnosti u Kijevu u prvim satima Nove godine i to bi obraćanje trebalo postati njegova neslužbena inauguracija.

ZAGREB - Hina će u subotu ujutro emitirati četiri dulja teksta:

ZAGREB - "Godina 2004. ostat će zabilježena i po smrti niza poznatih osoba iz javnog života, osoba koje su svaka na svoj način svojim djelovanjima obilježile svijet i jedno razdoblje, kako na međunarodnom tako i na domaćem planu.

U samo jednoj godini svijet je tako ostao bez nekoliko državnika i političara - palestinskog čelnika Jasera Arafata, bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana, austrijskog predsjednika Thomasa Klestila, glumaca Marlona Branda, Supermana (Christophera Reeva), pjevača Raya Charlesa, književnica Susan Sontag i Francoise Sagan, te brojnih drugih".("U 2004. umrli Arafat, Reagan, Ray Charles, Brando, Superman...",120 redaka)

SARAJEVO - "Ove godine obilježit će se deseta obljetnica potpisivanja Daytonskog sporazuma kojim je okončan troipol- godišnji rat u Bosni i Hercegovini a ta će zemlja ovu obljetnicu ponovno dočekati opterećena unutarnjim političkim sukobima i s nestabilnom vlašću te s ogromnim teretom nedovršenih domaćih zadaća.

Reforme na kojima ustraje Europska unija kako bi BiH uopće ove godine mogla računati na početak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju naglo su potisnute u drugi plan političkom krizom što su je u prosincu izazvali političari iz reda bosanskih Srba".

("2005. je za BiH godina velikih izazova", 65 redaka)

LJUBLJANA - "Manje od 19 posto Slovenaca očekuje da će im u 2005. godini biti gore nego u ovoj, pokazale su ankete uoči nove godine. Val optimizma među običnim ljudima tumači se očekivanjem promjena koje je najavila nova vlada Janeza Janše iako ekonomisti upozoravaju na potrebu realizma i umjerenosti". ("Slovenci očekuju promjene na bolje", 50 redaka)

BEOGRAD - "Za Srbiju i Crnu Goru, 2005. godina mogla bi po mišljenju nekih analitičara biti u mnogočemu još teža od prethodne, kako glede opstanka Državne zajednice dviju republika, tako i glede situacije u samoj Srbiji". ("Srbiju i Crno Goru čeka teška godina", 55 redaka)

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Kristina Gabrić

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Srđan Baković

Večer: Maša Taušan

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙