FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinskih 10 autobusa za šibenski Autotransport

ŠIBENIK, 28. prosinca 2004. (Hina) - Šibenskom "Autotransportu" (ATP)danas je tvrtka Autobusni promet (AP) Varaždin isporučila 10 novihautobusa, vrijednih 800 tisuća eura, u okviru dokapitalizaciješibenskog prijevozničkog poduzeća u ukupnom iznosu od oko dva milijunaeura.
ŠIBENIK, 28. prosinca 2004. (Hina) - Šibenskom "Autotransportu" (ATP) danas je tvrtka Autobusni promet (AP) Varaždin isporučila 10 novih autobusa, vrijednih 800 tisuća eura, u okviru dokapitalizacije šibenskog prijevozničkog poduzeća u ukupnom iznosu od oko dva milijuna eura.

Primopredaji u prostorima Pogona održavanja šibenskog ATP-a, koju su obavili direktori dviju tvrtki Goran Žurić i Ivan Biškup, nazočila je i šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

Nakon završetka dokapitalizacije varaždinsko prijevozničko poduzeće postat će vlasnikom 75 posto šibenskog ATP-a, dok će ostatak udjela u poduzeću ostati u vlasništvu grada Šibenika, malih dioničara i Jadranske banke, rekao je Biškup. Predstoji isporuka još 11 vozila AP-a Varaždin, među kojima i 7 turističkih autobusa.

Varaždinci u šibenski ATP sustavno ulažu od prošle godine, sa namjerom, kako je rečeno, širenja na tržištu. Nakon sanacije zatečenog stanja, slijedi daljnje ulaganje i modernizacija voznog parka na međužupanijskim i međunarodnim linijama, te zajednički nastup naših dvaju poduzeća na tržištu, osobito u turističkom prijevozu.

Šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić ocijenila je partnerstvo dvaju prijevozničkih poduzeća "izuzetno uspješnim poslovnim potezom, koji je šibenskog prijevoznika s 278 zaposlenih spasio od stečaja".

Nova vozila, čija je starost manja od 5 godina, poboljšat će sigurnost i udobnost šibenskog javnog gradskog prijevoza, ocijenio je direktor Žurić. Napominje da ATP ima vozila stara u prosjeku 17 godina. Od 10 vozila, 6 autobusa će biti u gradskom, a 4 u prigradskom prijevozu na magistralnoj trasi prema Vodicama i Brodarici.

Novi autobusi nose logotip šibenskog poduzeća, bijele su boje i oslikani motivom katedrale svetog Jakova, a prilagođeni su prijevozu invalidnih osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙