FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Promet kroz Vaganac normaliziran

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Sanirano je mjesto prometne nesrećeu Vagancu na D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, te je promet timdijelom ceste večeras od 18,30 sati normaliziran i prometuje se bezpoteškoća, izvijestio je Hrvatski auto-klub.
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Sanirano je mjesto prometne nesreće u Vagancu na D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, te je promet tim dijelom ceste večeras od 18,30 sati normaliziran i prometuje se bez poteškoća, izvijestio je Hrvatski auto-klub.

Ceste su pretežno mokre u većem dijelu Hrvatske, a suhe su u istočnim i južnim krajevima.

Magla smanjuje vidljivost i usporava promet na autocesti A1 Zagreb-Karlovac, te na D1 Karlovac-Gračac i D27 Gračac -Obrovac, a ima je i u Gorskome kotaru, te u Posavini.

Mogući su odroni zemlje i kamenja na gorske ceste, te usjeke Jadranske magistrale, a poseban oprez preporučuje se duž dionice Ličke magistrale od Knina do Gračaca i na cesti Kutjevo-Orahovica.

Odron na državnoj cesti D522 Udbina-Lovinac (spojnom cestom između D1 i autoceste A1 Zagreb-Split) još se sanira, pa se vozi usporeno, uz prometnu signalizaciju.

HAK savjetuje vozače da pripreme svoja vozila za zimske uvjete. Na području Republike Hrvatske zimska oprema podrazumijeva sve 4 zimske gume, a vozi li se s ljetnima, u prtljažniku se mora imati lance za pogonske kotače.

Na graničnim prijelazima s BIH u Posavini, te na graničnom prijelazu Bregana, povremeno je pojačan putnički promet u oba smjera, no nema duljeg zadržavanja.

Na izlazu iz Hrvatske preko Bajakova kolona teretnih vozila duga je do jednog kilometra. U prometu osobnih vozila nema čekanja, jednako kao i na ostalim prijelazima.

I dalje su u prekidu trajektne linije Sumartin-Makarska prema otoku Braču i Brestova-Porozina prema otoku Crese.

Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

Prognoza prometa za 28. prosinca: Tijekom noći će se voziti po mokrim cestama. U višem gorju moguć je snijeg, a tijekom dana može ga biti i na kolnicima u Međimurju, Hrvatskome zagorju i Podravini. Savjetuje se oprezna vožnja zbog mjestimične poledice u unutrašnjosti.

Na GP Bajakovo sutra se ponovno očekuje pojačan teretni promet, a intenzivniji promet osobnih vozila moguć je na prijelazima Macelju, Bregani, te na prijelazima s BIH u oba smjera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙