FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: Ne zna se gdje je petnaestak hrvatskih državljana

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Jš uvijek se ne zna gdje je okopetnaest hrvatskih državljana koji su se u nedjelju možda zatekli upodručju pogođenom potresom i plimnim valovima u južnoj Aziji, rekaoje u ponedjeljak za Hinu načelnik Odjela za koordinaciju i praćenjerada
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Jš uvijek se ne zna gdje je oko petnaest hrvatskih državljana koji su se u nedjelju možda zatekli u području pogođenom potresom i plimnim valovima u južnoj Aziji, rekao je u ponedjeljak za Hinu načelnik Odjela za koordinaciju i praćenje rada

diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić

Prema riječima Vinka Ljubičića, prijatelji i članovi obitelji u nedjelju su Ministarstvu vanjskih poslova javili da ne znaju gdje se nalazi tridesetak hrvatskih državljana. "Otprilike pedeset posto njih se ipak u međuvremenu javilo obiteljima i smatramo da nisu u životnoj opasnosti", rekao je Ljubičić.

Pretpostavlja se da su hrvatski državljani koji su se zatekli u južnoj Aziji u vrijeme potresa uglavnom individualni turisti, a ne ljudi koji su ondje zaposleni, niti su onamo otišli preko turističkih agencija, kaže Ljubičić.

Prema njegovim riječima, stanje je na području pogođenom potresom kaotično, komunikacija je otežana, a telefonske linije u prekidu, što je mogući razlog zbog kojeg se petnaestak hrvatskih državljana još nije javilo. MVP napominje da nema nikakvih potvrda da je netko od njih stradao u prirodnoj katastrofi koja je pogodila južnu Aziju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙